Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Αστυνόμο που ερευνά την υπόθεση δολοφονίας που ανατρέπει τις ισορροπίες στη σειρά Famagusta, ξύπνησε μνήμες από την τηλεόραση των ’90s, στους τηλεθεατές που παρακολούθησαν το δεύτερο επεισόδιο.

Η μεγάλη παραγωγή του MEGA ισορροπεί μεταξύ παρελθόντος και παρόντος σε ένα σενάριο που κρατά σε αγωνία τους τηλεθεατές κάθε λεπτό. Ενώ λοιπόν μαθαίνουμε περισσότερα για τα γεγονότα που οδήγησαν στο «σημείο μηδέν», την τουρκική εισβολή και την εξαφάνιση του βρέφους της οικογένειας Σέκερη, οι ήρωες στο σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν φρικτό θάνατο.

Ένας ηθοποιός από τα ’90s στο Famagusta

Η Ελένη, φίλη της οικογένειας της σειράς Famagusta, βρίσκεται νεκρή στο πηγάδι έξω από το σπίτι όπου διαμένει ο Μάικλ Κούρτης και όλα τα στοιχεία δείχνουν την ενοχή του. Ο ήρωας της σειράς εμφανίζεται ως μάρτυρας στο Αστυνομικό Τμήμα όπου δηλώνει όσα γνωρίζει για το θύμα. Ο Αστυνόμος που του παίρνει κατάθεση είναι ένας ηθοποιός πολύ γνώριμος στο ελληνικό κοινό.

Πρόκειται για τον Λουκά Ζήκο, ή αλλιώς Βασίλη Μωυσιάδη, όπως τον γνώρισε το πανελλήνιο στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μέσα από την οικογενειακή κωμωδία, «Μάνα είναι μόνο μία». Υποδύθηκε τον γιο της Μαίρης Χρονοπούλου και είναι ίσως ο μόνος από εκείνο το καστ που είδαμε ξανά στην τηλεόραση πολλά χρόνια αργότερα.

Ο Λουκάς Ζήκος δεν ζει πια στην Ελλάδα, αλλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιός, Ελεάνα Παπαδοπούλου και έχουν μαζί μια κόρη.

Το 2007 είχε κάνει ένα πέρασμα από τη σειρά του MEGA, «Μια στιγμή, δυο ζωές». Πριν κάποια χρόνια, συνεργάστηκε με τον Αντρέα Γεωργίου, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο στην επιτυχημένη σειρά, «Τατουάζ».

Τι έχει δηλώσει ο ηθοποιός του Famagusta για τη Μαίρη Χρονοπούλου

Καλεσμένος τον περασμένο Οκτώβρη στην εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης «Ήρθε κι έδεσε» μίλησε για εκείνη την συνεργασία του με τη Μαίρη Χρονοπούλου, με αφορμή τον θάνατο της μεγάλης ηθοποιό. Όπως είπε, την περίοδο που γυριζόταν η σειρά, η ηθοποιός έκανε γυρίσματα στο Μάνα είναι μόνο μία, έπαιζε στο θέατρο και τραγουδούσε σε κέντρο με τον Γιάννη Πουλόπουλο.

Θυμάται μια πολύ ευγενή γυναίκα που ήξερε ποια είναι, αλλά δεν ήταν απρόσιτη. Ο ίδιος λέει πως στην ηλικία που του δόθηκε ο ρόλος είχε άγνοια κινδύνου, αλλά και μια κάποια αίσθηση απαξίωσης για μεγάλους ηθοποιούς της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Θυμάται πολύ έντονα, ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο με γκεστ τον Σωτήρη Μουστάκας. «Είχαμε μια σκηνή η Μαίρη, ο Σωτήρης κι εγώ και κάποια στιγμή πρόσεξα τον εαυτό μου να τους χαζεύει. Πριν ξεκινήσουμε το γύρισμα είχαν αγωνία, είχαν τρακ. Δυο τέρατα έτσι; Και ήταν σε αναμμένα κάρβουνα, «πώς να γίνει αυτή η σκηνή να είναι ωραία»».