Λίγες μέρες πριν το τρίτο επεισόδιο της σειράς «Famagusta», ο Στέφανος Μιχαήλ μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για τον ρόλο του που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, αλλά και για τη σημασία της μνήμης αναφορικά με τα γεγονότα της Κύπρου.

Ο ηθοποιός μίλησε σε απευθείας σύνδεση από την Κύπρο, το πρωί της Κυριακής, για την συμμετοχή του στο Famagusta και για την «πρόκληση» του ρόλου του. Αξίζει να θυμίσουμε πως στο πρώτο επεισόδιο, ο Θοδωρής που υποδύεται, σκοτώνει την ερωμένη του και την κρύβει σε ένα πηγάδι. Τα στοιχεία δείχνουν πως τον φόνο έχει κάνει ο Μάικλ (Χρήστος Λούλης) και ο ρόλος του Στέφανου Μιχαήλ θα κάνει ό, τι μπορεί για να παραμείνει έτσι η κατάσταση.

«Υπάρχει μία μεγάλη ανατροπή για τον Θοδωρή, δεν μπορώ να το προδώσω! Μετά από αυτό που θα συμβεί θα αλλάξουν όλα στη ζωή του, θα έρθουν τούμπα, χειρότερα από τώρα», είπε αρχικά ο Στέφανος Μιχαήλ.

Ο λόγος που ο Μιχαήλ είπε το «ναι» στη Famagusta

«Ο κύριος λόγος που είπα το «ναι» ήταν το κομμάτι το ηθικό και συναισθηματικό. Για μένα το θέμα της εισβολής είναι ένα τεράστιο θέμα και με κρατάει από τον λαιμό από τη μέρα που γεννήθηκα και άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται» είπε ο Στέφανος Μιχαήλ απαντώντας στο ερώτημα της Ελεονώρας Μελέτη.

«Όταν είδα το δράμα ανθρώπων και άκουσα ιστορίες, και οδηγώντας κάθε μέρα στη Λευκωσία βλέποντας την τουρκική σημαία πάνω στον Πενταδάκτυλο είναι ένα πολύ άσχημο συναίσθημα», τόνισε αναφορικά με τον λόγο που δέχθηκε να συμμετάσχει στο Famagusta.

«Ευχαριστώ τα παιδιά πρώτα γιατί επέλεξαν να δημιούργησαν αυτή τη σειρά, που έχει ένα τόσο σημαντικό θέμα και μετά που με επέλεξαν να συμμετάσχω» συμπλήρωσε. «Αυτά τα παιδιά μου έδωσαν την ευκαιρία να καταφέρω να κάνω αυτά που κάνω σήμερα και είμαι ευγνώμων και θα τους είμαι για πάντα ευγνώμων», είπε επίσης.

Πώς υποδέχεται ο κόσμος τη Famagusta

Όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Μιχαήλ, «ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος για πολλούς λόγους. Και για την ιστορία και γι’ αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Δυστυχώς, αφήσαμε το θέμα της εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο να ξεθωριάσει κάπως και μέσα από την σειρά την επαναφέραμε στο φως. Είναι λες και την ξαναζούμε».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας και τα δεινά που μας προκάλεσε η εισβολή, είναι μία “πληγή ανοιχτή”. Υπάρχουν άνθρωποι που 50 χρόνια μετά δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ, έχουμε ξεριζωμένους, ζούνε δίπλα μας, έχουμε ανθρώπους που έχασαν αγαπημένους τους, ανθρώπους αγνοούμενους» κατέληξε ο ηθοποιός.

Δείτε τι είπε στην εκπομπή MEGA Καλημέρα

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς Famagusta έρχεται στην οθόνη του MEGA, αυτή την Κυριακή 04 Φεβρουαρίου στις 21:00 το βράδυ.