Μπορεί η Αττική να μην είδε τα χιόνια που είχαν αρχικά προβλεφθεί και χθες (30/1) να παρέμειναν κλειστά για προληπτικούς λόγους σχολεία στα βόρεια προάστια, χωρίς να έχει πέσει ούτε μία νιφάδα, όμως σε άλλες περιοχές της Ελλάδας η χιονόπτωση ήταν σφοδρή.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κρατούν και σήμερα αρκετά σχολεία κλειστά.

Βίλια και Ερυθρές

Ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος αποφάσισε να μείνουν και σήμερα κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Βίλια και Ερυθρές εξαιτίας του παγετού.

«Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους, του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και όλων των συμπολιτών μας. Οι συνθήκες παγετού που επικρατούν στις δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών, εξαιτίας της χιονόπτωσης, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την μετακίνηση των κατοίκων, γι’ αυτό τον λόγο όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων των δύο παραπάνω δημοτικών ενοτήτων, θα παραμείνουν και για αύριο κλειστές» ανέφερε.

Τανάγρα

Λόγω του παγετού τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Δημοτική Ενότητα Τανάγρας: Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Τανάγρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.
  • Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων: Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.
  • Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (Σχηματαρίου , Οινοφύτων και Δηλεσίου) όλες οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα λειτουργήσουν μετά τις 9:00 για την ασφαλή μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Εύβοια

Με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Ψαθά θα υπάρξει διακοπή μαθημάτων στα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια και κλείσιμο Βρεφικού και Παιδικού Σταθμού.

Με απόφαση του δημάρχου Γεώργιου Τσαπουρνιώτη θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Με απόφαση του δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Κρυονερίτη και Αγδινών.

Καλάβρυτα

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων, ο δημοτικός παιδικός σταθμός Καλαβρύτων, καθώς και το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο Ψωφίδας, το γυμνάσιο Δάφνης και το λύκειο Δάφνης.

Κρήτη

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες του δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο με απόφαση του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη. Η απόφαση αφορά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και το Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό καθώς τα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα.

κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες: Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού/Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων/Δημοτικό Σχολείο Καμαρών/Γυμνάσιο Ζαρού.