Ο Κίλιαν Μέρφι, υποψήφιος για πρώτη φορά στην καριέρα του για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου με το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, γιόρτασε σαν γνήσιος Ιρλανδός στο άκουσμα του ονόματος του, όταν ανακοινώθηκαν οι «χρυσές» υποψηφιότητες. «Ευτυχώς, ζω σε μια χώρα με ώρα ζώνης που δεν χρειάζεται να ξυπνήσω στις 5 το πρωί», δήλωσε στο Variety.

«Ήταν ήδη οργανωμένο. Είχαμε μερικές ημέρες άδειας και ήμουν στο σπίτι μου, γεγονός το οποίο ήταν πολύ, πολύ ευχάριστο. Συγκεκριμένα βρίσκομαι στο σπίτι των γονιών μου στην πόλη του Κορκ. Σήμερα ήμουν με τους γονείς μου και τη σύζυγό μου. Οπότε αυτό ήταν πολύ ωραίο», περιέγραψε ο ηθοποιός που το ευρύ κοινό γνωρίζει πολύ καλά από τη σειρά Peaky Blinders.

Γιορτάζοντας τα Οσκαρ

Ο Κίλιαν Μέρφι βρισκόταν στην κουζίνα του πατρικού του περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του όταν άκουσε το όνομά του να αναγγέλεται ανάμεσα σε εκείνα των υποψήφιων ηθοποιών για Όσκαρ.«Ήπιαμε ένα φλιτζάνι τσάι και φάγαμε ένα κομμάτι κέικ. Ήταν πολύ ωραία», συμπλήρωσε. «Η μαμά μου έφτιαξε παντεσπάνι. Ήταν πολύ νόστιμο», είπε.

Για τη σημασία της υποψηφιότητάς του, ο ίδιος σχολίασε: «Οι λέξεις δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματικότητα. Είναι πραγματική τιμή μου και με κατακλύζουν συναισθήματα. Αλλά πάνω από όλα είμαι υπερήφανος για την ταινία και για όσα έχει καταφέρει. Ξεπέρασε τις προσδοκίες των συντελεστών της. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έρχονται στον δρόμο και μου λένε: »Έχω δει την ταινία πέντε φορές». Το να αναγνωρίζεται η δουλειά μας από την Ακαδημία με αυτό τον τρόπο, είναι απίστευτο.»

Την ημέρα της απονομής των βραβείων Όσκαρ, στις 10 Μαρτίου, ο Κίλιαν Μέρφι αποκάλυψε ότι θα παρευρευθεί στην τελετή στο Dolby Theatre με τη σύζυγό του και τους γιους του. Δήλωσε επίσης ότι θα φροντίσει να το απολαύσει. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Ιρλανδός ηθοποιός: «Εχω φίλους που έχουν πάει (στην τελετή απονομής) στο παρελθόν. Όλοι λένε ότι είναι μια υπέροχη εμπειρία που δεν ξεχνάς ποτέ. Πρέπει να πάω με ανοιχτή καρδιά και να το απολαύσω γιατί μπορεί να μην ξανασυμβεί ποτέ. Αυτό πιστεύω».

Ελλείψει δείπνου στα Όσκαρ, ο ίδιος θα φροντίσει να έχει κάτι μαζί του: «Ίσως βάλω λίγο από το παντεσπάνι της μαμάς στην τσάντα της συζύγου μου» ήταν η απάντηση του.