Ο βραβευμένος με Emmy Jimmy Kimmel θα είναι για τέταρτη φορά ο οικοδεσπότης της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο διάσημο «Dolby Theatre» του Λος ‘Αντζελες και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ABC.

Η σύζυγος του παρουσιαστή Molly McNearney, υποψήφια για Emmy, θα επιστρέψει επίσης ως εκτελεστική παραγωγός για δεύτερη συνεχή χρονιά.

«Πάντα ονειρευόμουν να παρουσιάσω τα Όσκαρ ακριβώς τέσσερις φορές» ανέφερε ο Kimmel σε δήλωσή του ενώ η Molly McNearney πρόσθεσε ότι είναι «ιδιαίτερα τιμητικό να είναι μέρος της ομάδας των Όσκαρ φέτος».

Σημειώνεται ότι ο Kimmel, ο οποίος ήταν οικοδεσπότης το 2017, το 2018 και το 2023, με τη φετινή παρουσίαση βρίσκεται ανάμεσα στους Whoopi Goldberg και Jack Lemmon, που επίσης έχουν παρουσιάσει από τέσσερις φορές τα βραβεία. Οι μόνοι που έχουν αναλάβει περισσότερες φορές αυτό τον μοναδικό ρόλο είναι ο Johnny Carson (πέντε φορές), ο Billy Crystal (εννέα φορές) και ο Bob Hope (έντεκα φορές), αναφέρει το Variety.

Στιγμιότυπο από την τελετή των Οσκαρ το 2017, παρουσιαστής της οποίας ήταν και πάλι ο Jimmy Kimmel.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στον Jimmy, τη Molly και τις ομάδες τους για την απίστευτη δημιουργικότητα, την συνεργασία τους και για το γεγονός ότι θα έρθουν και πάλι μαζί μας σε αυτή τη διοργάνωση» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, σε κοινή τους δήλωση η πρόεδρος της Ακαδημίας Janet Yang και ο διευθύνων σύμβουλος Bill Kramer. «Μοιράζονται την αγάπη μας για τις ταινίες και τη δέσμευσή μας να παράγουμε ένα δυναμικό και ψυχαγωγικό σόου για το παγκόσμιο κοινό μας», πρόσθεσαν.

«Μετά τη θριαμβευτική επιστροφή του στη σκηνή των Όσκαρ πέρυσι, είναι τιμή μας να έχουμε τον Jimmy πίσω για να μας καθοδηγήσει σε μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές της ψυχαγωγίας», δήλωσε με τη σειρά του ο Craig Erwich, πρόεδρος των ABC Entertainment, Hulu και Disney Branded Television Streaming Originals. «Είναι ένα τόσο πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μας στην Disney και δεν θα μπορούσαμε να τον εκτιμήσουμε περισσότερο από αυτόν και ολόκληρη την ομάδα του».