Καθώς οι πλατφόρμες streaming επενδύουν όλο και περισσότερο σε νέο περιεχόμενο, προσθέτοντας νέες σειρές κάθε εβδομάδα, θέλει πολύ «ξεσκόνισμα» για να ξεχωρίσεις την ήρα απ’ το σιτάρι. Γι’ αυτό και για άλλη μια φορά, κάναμε τη δύσκολη δουλειά και ξεχωρίσαμε τις καλύτερες ολοκαίνουριες ξένες σειρές εκεί έξω. Εσείς απλά πατήστε το play.

The Artful Dodger

Ο Thomas Brodie-Sangster στον ρόλο του διάσημου πρίγκιπα των κλεφτών από το κλασικό μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς, Όλιβερ Τουίστ.

Βασισμένη σε δύο χαρακτήρες από το μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς του 1838, Όλιβερ Τουίστ, η νέα σειρά «The Artful Dodger» αφηγείται την την ενήλικη διπλή ζωή του διάσημου πρίγκιπα των κλεφτών Jack Dawkins στην Αυστραλία του 1850, ο οποίος είναι μεν πλέον χειρουργός, αλλά δεν μπορεί να αποβάλει την «κλίση» του στο έγκλημα δε.

Οι δημιουργοί της σειράς, James McNamara, David Maher και David Taylor, τοποθετούν την ιστορία 15 χρόνια μετά τα γεγονότα του Όλιβερ Τουίστ και, ως εκ τούτου, δεν μιλάμε για άλλο ένα ριμέικ της πασίγνωστης μελοδραματικής ιστορίας. Τουναντίον, η σειρά είναι ζωηρή, ευχάριστη (αλλά και οδυνηρή ενίοτε) με γρήγορο ρυθμό και θεοσκότεινο χιούμορ. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έχει κι ένα πολύ καλογραμμένο σενάριο που σπανίως συναντά κανείς σε σειρές του είδους.

Τον ομώνυμο χαρακτήρα υποδύεται στη σειρά ο Thomas Brodie-Sangster (Love Actually, The Queen’s Gambit). Στο πλευρό του και σε εξαιρετική φόρμα, ο David Thewlis (ο αγαπημένος καθηγητής Lupin από τις σύμπαν του Harry Potter) υποδύεται τον επίσης διάσημο από το βιβλίο του Ντίκενς χαρακτήρα Norbert Fagin, το θρυλικό πρώην αφεντικό του.

Η σειρά «The Artful Dodger» προβάλλεται στο Disney+

American Nightmare

Στις 23 Μαρτίου 2015, η Denise Huskins και ο φίλος της, Aaron Quinn, ξύπνησαν μέσα στη νύχτα όταν κάποιος εισέβαλε στο σπίτι τους. Η Huskins απήχθη, και το τι συνέβη στη συνέχεια της τρομακτικής αυτής αληθινής ιστορίας είναι το θέμα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «American Nightmare».

Η ιστορία της εξαφάνισης της Huskins τράβηξε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με πολλούς να συγκρίνουν την υπόθεση με εκείνη του διάσημου μυθιστορήματος της Gillian Flynn με τίτλο «Gone Girl», που έγινε και ταινία το 2014. Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι όσα αφηγήθηκε το νεαρό ζευγάρι ότι τους συνέβησαν ήταν πολύ τραβηγμένα για να τα πιστέψει κανείς.  Οι λεπτομέρειες του περιστατικού ήταν τόσο εφιαλτικές που πολλοί άνθρωποι αρχικά δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν ότι είχε συμβεί πραγματικά, όμως, όπως αποδείχθηκε τελικά, ακόμη και οι πιο απίστευτες λεπτομέρειες της ιστορίας τους ήταν αληθινές.

Από τους δημιουργούς του «The Tinder Swindler», Felicity Morris και Bernadette Higgins, το «American Nightmare» επιχειρεί τώρα να ξετυλίξει το κουβάρι αυτής της ιστορίας, ενώ παράλληλα εξερευνά τι συμβαίνει όταν οι αρχές αποφασίζουν να επικεντρωθούν στη δική τους εκδοχή της αλήθειας, ακόμη και αν αυτή δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα.

Το «American Nightmare» προβάλλεται στο Netflix

The Woman in the Wall

Ruth Wilson

Ανυπομονούσαμε εδώ και καιρό για τη νέα σειρά μυστηρίου «The Woman in the Wall», καθώς η  βρετανική σειρά βγήκε στον αέρα του BBC στα τέλη του Αυγούστου και έκτοτε έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για τον τρόπο που διαχειρίζεται ένα από τα σκοτεινότερα κεφάλαια της ιρλανδικής ιστορίας. Ο λόγος για τα «πλυντήρια της Μαγδαληνής», γνωστά και ως «άσυλα της Μαγδαληνής», τα οποία λειτούργησαν για τρεις αιώνες – από τον 18ο μέχρι και τον 20ο.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία της Lorna Brady, μιας επιζήσασας από τα «πλυντήρια της Μαγδαληνής», η οποία ξυπνά στη μέση ενός επαρχιακού δρόμου με το νυχτικό της. Χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί, περπατά ξυπόλητη μέχρι το σπίτι της όπου ανακαλύπτει έκπληκτη το πτώμα μιας γυναίκας. Η Lorna δεν έχει ιδέα ποια μπορεί να είναι η νεκρή ή αν η ίδια ευθύνεται για τον θάνατό της, αφού υποφέρει από υπνοβασία. Αυτό συμβαίνει περίπου την ίδια στιγμή που ένας λαοφιλής ιερέας βρίσκεται δολοφονημένος και ένας επιθεωρητής ξεκινά να διερευνά το έγκλημα.

Ο δημιουργός της σειράς Joe Murtagh εμπνεύστηκε από αληθινές μαρτυρίες γυναικών που στάλθηκαν στα πλυντήρια, καθώς και από την ταινία του Peter Mullins, «The Magdalene Sisters». Στη σειρά πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με BAFTA Ruth Wilson, η οποία δίνει μια καθηλωτική ερμηνεία ως μια απερίγραπτα κακοποιημένη γυναίκα που πάλλεται από οργή και αυτοαποστροφή. Στον πλευρό της, ο Daryl McCormack (Good Luck to You, Leo Grande) υποδύεται τον επιθεωρητή Colman Akande.

Το «The Woman in the Wall» κάνει πρεμιέρα στο Cosmote TV στις 21/01 στις 23:00. 

Hazbin Hotel

Προσοχή, προσοχή! Μην πέσετε στην παγίδα εύκολων συνειρμών που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι animation σημαίνει διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Το «Hazbin Hotel» είναι μεν μια μουσική κωμωδία κινουμένων σχεδίων, αλλά απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ενήλικες.

Δημιούργημα της Vivienne Medrano, το Hazbin Hotel ακολουθεί την Charlie Morningstar, την πριγκίπισσα της Κόλασης, καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί το μείζον πρόβλημα του υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζει το βασίλειό της. Ανοίγει, λοιπόν, ένα ξενοδοχείο κοινωνικής επανένταξης που προσφέρει στους δαίμονες την ευκαιρία να εξιλεωθούν και να γίνουν καλύτεροι, ώστε να γίνουν δεκτοί στον Παράδεισο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιλοτικό επεισόδιο, το οποίο κυκλοφόρησε στο YouTube στις 28 Οκτωβρίου 2019, δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από ανεξάρτητους animators και χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τους ακολούθους της Medrano στο Patreon. Η δημοτικότητα και η επιτυχία του πιλοτικού αυτού επεισοδίου τράβηξε το ενδιαφέρον της ανεξάρτητης εταιρείας ψυχαγωγίας A24 και του στούντιο κινουμένων σχεδίων Bento Box Entertainment, που σε συνεργασία με την Amazon MGM Studios προχώρησα στην περαιτέρω ανάπτυξή του.

Το «Habzin Hotel» προβάλλεται στο Prime Video. 

Cristóbal Balenciaga

Ο Balenciaga ήταν μια από τις πιο ευφυείς και επιδραστικές προσωπικότητες της μόδας. Είχε μια αφοσίωση στην τέχνη του τέτοια που έφτασε στο σημείο να τον αποκαλούν «Μάστερ» της μόδας. Ο Balenciaga υπήρξε πάντα ως καλλιτέχνης στην αιχμή του τι θα μπορούσε να σημαίνει σχέδιο, όμως, όπως αφηγείται η νέα σειρά «Cristóbal Balenciaga», αλλά η πορεία του παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή ξεκίνησε από πολύ πιο ταπεινές καταβολές.

Στο ρόλο του Ισπανού μόδιστρου, που αψήφησε την κοινωνική του θέση ως γιος μιας μοδίστρας και ενός ψαρά και κατάφερε να βάλει το όνομά του δίπλα στα μεγάλα ονόματα της μόδας, όπως η Chanel, ο Dior και ο Givenshi, ο βραβευμένος με Goya ηθοποιός  Alberto San Juan.

Όπως αρμόζει στο θέμα της, η σειρά είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή, φωτισμένη με αισθησιακές χρυσές λάμψεις και μεγάλη προσοχή σε λεπτομέρειες που ταιριάζουν στην εποχή, όπως η αρχιτεκτονική, τα ρούχα και η δυναμική μεταξύ των πολλών ανταγωνιστών του Balenciaga.

Η σειρά «Cristóbal Balenciaga» προβάλλεται στο Disney+.