Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη έξω από το βενζινάδικο στον Νέο Κόσμο.

Ερωτήματα προκύπτουν για την στάση της αστυνομίας καθώς ο δημοσιογράφος του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε την ύπαρξη συμβολαίου θανάτου κατά του 44χρονου όπως επίσης γνώριζε και για την εκτέλεση τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό, αλλά επέλεξε να μην δράσει.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν πληροφορίες τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Γιατί δεν είχε φρουρά ο Ζαμπούνης;

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης ενώ ήξερε ότι αποτελεί στόχο το τελευταίο διάστημα είχε επιλέξει να κυκλοφορεί χωρίς προστασία καθώς φαίνεται ότι δεν επιστευόταν κανέναν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ φοβόταν ότι θα διαρρεύσουν πληροφορίες από τους άνδρες της ασφάλειάς του σε αντίπαλες συμμορίες και έτσι προτιμούσε να κινείται μόνος του με το ανάλογο ρίσκο.

Ποιοι έδωσαν την εντολή;

Η εκτέλεσή του φαίνεται ότι ήταν ένα απο τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου μεταξύ των νονών της νύχτας και εικάζεται ότι η εντολή έχει δοθεί είτε από ποινικούς που πρόσφατα έχουν αποφυλακιστεί ή κατά το διάστημα που έχουν λάβει κάποια άδεια ή ακόμη και μέσα από τις φυλακές.

Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η εκτέλεσή του είχε σχεδιαστεί μεθοδικά εδώ και αρκετούς μήνες. Εικάζεται ότι το όχημα «γιάφκα» που είχε εντοπιστεί μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το βενζινάδικο ήταν μέρος ενός σχεδίου που δεν πρόλαβε τότε να ολοκληρωθεί.

Ακόμη, προκύπτει ότι το όχημα που μετέφερε τους δράστες είχε κλαπεί από το Μιλάνο και είναι άγνωστο ακόμη πώς είχε φτάσει στη χώρα μας.