Η αγωνία των στενών συγγενών του Μπάμπη που αγνοείται στο Μεσολόγγι βρίσκεται για ακόμα μια μέρα στο κόκκινο, με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες.

Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο νεαρός δολοφονήθηκε και ζητείται η άρση τραπεζικών απορρήτων σε μια προσπάθεια να πέσει περισσότερο φως στο ομιχλώδες τοπίο.

Στο ίδιο πλαίσιο και η αδερφή του αγνοούμενου δηλώνει σίγουρη πως ο άνθρωπός της έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. «Ο αδερφός μου είναι νεκρός και δεν μπορούν να βρουν το σώμα του. Να βρεθεί το σώμα του θέλουμε εμείς», είπε.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ενέκρινε το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς τόσο του 50χρονου κρεοπώλη όσο και του 31χρονου Μπάμπη.

«Κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω δύο ατόμων ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από 1/1/2018 έως τις 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συναλλαγές που είχαν», αναφέρεται στο βούλευμα.

Ο 50χρονος κρεοπώλης βρίσκεται διαρκώς στο μικροσκόπιο των Αρχών. Προσήχθη δύο φορές και έχει δώσει αλλεπάλληλες καταθέσεις στις οποίες έχουν διαπιστωθεί κενά και ασάφειες.

Το νέο στοιχείο

Ένα νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι ο 50χρονος κρεοπώλης που είχε σβήσει τα μηνύματα με τους έντονους διάλογους που είχε με τον 31χρονο, φαίνεται να τηλεφώνησε ο ίδιος στον Μπάμπη το βράδυ της εξαφάνισης και να ζήτησε ο ίδιος να συναντηθούν. Εκτιμάται ότι το ραντεβού κλείστηκε για τα χρήματα που ο αγνοούμενος ζητούσε να του επιστραφούν, πριν επιστρέψει στην Ιταλία.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το κινητό του κρεοπώλη στο οποίο βρήκαν δεκάδες κλήσεις του προς έναν συγκεκριμένο αριθμό πριν από την εξαφάνιση αλλά και μετά. Αναμένεται να ανασυρθούν τα επίμαχα μηνύματα από το μοιραίο βράδυ.

Πρόκειται για έναν στενό φίλο του 50χρονου κρεοπώλη, από την περιοχή, ο οποίος κλήθηκε στην Ασφάλεια ώστε να παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο.

«Αστείες» οι δικαιολογίες του κρεοπώλη

Πολλές από τις δικαιολογίες του κρεοπώλη χαρακτηρίζονται από αστυνομικές πηγές ως αστείες. Ο ίδιος φέρεται να έχει επαναλάβει ότι δεν θυμάται με ακρίβεια τα όσα έκανε από τη στιγμή που άφησε τον νεαρό στη διασταύρωση που του είχε ζητήσει και πήρε τον δρόμο για το σπίτι του. Ο 50χρονος κρεοπώλης αναμένεται να κληθεί εκ νέου για κατάθεση.

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή, από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, φαίνονται τρία άσχετα αυτοκίνητα. Φαίνεται όμως, και το αμάξι του κρεοπώλη και ακόμη ένα αυτοκίνητο πίσω από το τζιπ του κρεοπώλη και ερευνάται εάν το συγκεκριμένο αμάξι ακολουθούσε τον κρεοπώλη ή όχι.

Το τρίτο πρόσωπο

Στο κάδρο της έρευνας έχει μπει τα τελευταία 24ωρα και ένα τρίτο πρόσωπο, που φέρεται να έπαιξε ρόλο στα δραματικά γεγονότα, ένας άντρας που ήξερε τόσο τον κρεοπώλη όσο και τον αγνοούμενο Μπάμπη.

Σύμφωνα με το Mega, όταν ο κρεοπώλης προσήχθη στο τμήμα και μπήκε στο κρατητήριο ρώτησε άλλους κρατούμενους εάν γνωρίζουν πως είναι η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Υπήρχε άλλος κρατούμενος, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι ο κρεοπώλης του είπε ότι “αυτό που έχω κάνει δεν πρόκειται να το αποκαλύψω”», σημείωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη, μέσα στις επόμενες ώρες η οικογένεια του αγνοουμένου πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.