5 το πρωί: Το γαλάζιο «μασάζ» για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι εξελίξεις στη μαφιόζικη εκτέλεση στον Νέο Κόσμο – Η επίθεση των Χούθι σε αμερικανικό πλοίο

Το πρώτο μέρος του πολιτικού «μασάζ» για τη νομοθετική ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και διήρκησε συνολικά 2,5 ώρες.

1

ΝΔ: Εσωτερικές κόντρες για τα ομόφυλα ζευγάρια

  • Κόντρα Σαμαρά – Παύλου Μαρινάκη: Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο ομοφύλων και τις δηλώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά, έκανε αναφορά στο σύμφωνο συμβίωσης και στην αποχή του πρώην Πρωθυπουργού από τη σχετική ψηφοφορία το 2015. «Εχθρός της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο πρώην πρωθυπουργός» λένε με νόημα οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά.
  • Η τοποθέτηση Νικήτα Κακλαμάνη: Ο Νικήτας Κακλαμάνης εκανε γνωστή την αποχή του από την ενημέρωση του κόμματος για το νομοσχέδιο και τόνισε ότι πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Δεν θα πάω να ενημερωθώ, δεν είναι προσωπικό το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για την ενημέρωση που θα γίνει σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα.
  • Πρώτο crash test με απουσίες: Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση από τους υπουργούς Άκη Σκέρτσο, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τη γραμματέα της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα για το νομοσχέδιο.
2

Οι έρευνες των Αρχών για τους δράστες της δολοφονίας Ζαμπούνη

  • Το προφίλ των εκτελεστών: Η μελέτη των βίντεο που έχει στα χέρια της η Αστυνομία από τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη δείχνει ότι οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες. Οι Αρχές ερευνούν όλο το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους για να βρουν τη διαδρομή των δραστών, ενώ οι αστυνομικοί βρίσκουν ομοιότητες της επίθεσης αυτής με μία που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2022 σε πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα.
  • Στο «μικροσκόπιο» κινητά και όπλα: Οι έρευνες επικεντρώνονται στα κινητά τηλέφωνα του Ζαμπούνη που περιμένουν να «μιλήσουν» και τα όπλα των εκτελεστών. Συγκεκριμένα, θέλουν να δουν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τα ίδια όπλα σε κάποια άλλη επίθεση. Τα κινητά τηλέφωνα του θύματος βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και ήδη έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην αστυνομία λόγω των ονομάτων με τους οποίους μιλούσε το θύμα.
  • Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι ήταν στόχος: Σε έγγραφο ντοκουμέντο που είχε συντάξει η ΕΛ.ΑΣ. γίνεται αναφορά σε πρόσωπα που εμπλέκονταν στη νύχτα και ήταν πιθανοί στόχοι δολοφονικής ενέργειας εις βάρος τους. Το έγγραφό περιείχε οκτώ ονόματα, με πρώτο εκείνο του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ολα κρέμονται από μια κλωστή στη Μέση Ανατολή

  • Ο περιφερειακός πόλεμος και η πιθανή εμπλοκή Κίνας – Ρωσίας: Ο ειδικός σε θέματα Ισλάμ και Μέσης Ανατολής διεθνολόγος, δρ.Ευάγγελος Βενέτης, μίλησε στο ΒΗΜΑ για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή εκτιμώντας, συγχρόνως, ότι είναι επιπλέον πιθανό το ενδεχόμενο «να επεκταθεί η ανασφάλεια σε όλη την Αραβική Χερσόνησο, σε φιλοισραηλινά καθεστώτα».
  • Πύραυλος των Χούθι σε πλοίο αμερικανικών συμφερόντων: Πλοίο αμερικανικών συμφερόντων δέχτηκε επίθεση ανοικτά της Υεμένης σύμφωνα με αρχή Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πλήγμα προκάλεσε πυρκαγιά στο αμπάρι, ωστόσο το πλοίο παραμένει αξιόπλοο και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Την ευθύνη ανέλαβαν και επισήμως η Χούθι.
  • Επίθεση με αυτοκίνητο στο Ισραήλ: Συναγερμός σήμανε στις Αρχές του Ισραήλ όταν ένας άνδρας έκλεψε αυτοκίνητο το οποίο έριξε πάνω σε διερχόμενους κοντά στο Τελ Αβίβ, στη Ραανάνα. Μία γυναίκα υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ενώ ακόμα 13 τραυματίστηκαν χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.
4

Ξεκίνησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Η ατζέντα

  • Άνοιξε τις πόρτες του: Και επίσημα ξεκίνησε χθες τις εργασίες του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας με 2.800 συμμετέχοντες να προσέρχονται στις χιονισμένες Άλπεις. Η ετήσια σύνοδος θα διαρκέσει έως τις 19 Ιανουαρίου.
  • Ποιοι θα παρευρεθούν; Φέτος αναμένεται να παρευρεθούν περισσότερα από 300 κορυφαία δημόσια πρόσωπα από την πολιτική και την οικονομία. Τα μεγάλα ονόματα είναι πολλά και ανάμεσά τους βρίσκονται οι εξής πολιτικοί: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κιάνγκ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Μανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, Χαν Ντακ Σου, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ και ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντρερ Ντε Κρου.
  • Τι θα συζητηθεί; Το συνέδριο χωρίζεται ουσιαστικά σε τέσσερις κατηγορίες: Στην προσπάθεια για επίτευξη ασφάλειας και συνεργασίας σε έναν κατακερματισμένο κόσμο με συνεχείς συγκρούσεις, στη δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης και θέσεων εργασίας στη νέα εποχή, στη τεχνητή νοημοσύνη ως κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία, και στην υιοθέτηση μακροπρόθεσμης στρατηγικής για το κλίμα, τη φύση και την ενέργεια.
5

Ανεβοκατεβαίνει ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα

  • «Ασανσέρ» στο θερμόμετρο: Παιχνίδια στην καρδιά του χειμώνα κάνει ο καιρός με την θερμοκρασία να παίρνει την ανηφόρα την τρέχουσα εβδομάδα και να φτάνει ξανά σε ανοιξιάτικα επίπεδα, για να πέσει ξανά το Σαββατοκύριακο.
  • Μεγάλη πτώση μετά την άνοδο: Την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα αγγίξει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου με τους νοτιάδες να φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν από την βόρεια Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων προς στη χώρα μας. Μάλιστα, η πτώση θα είναι άνω των 10 βαθμών.
  • Πόσο θα κρατήσει; Ακόμη το αμερικάνικο και το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο παρουσιάζουν απόκλιση. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν έρχεται κρύο αλλά η έντασή και η διάρκειά του δεν έχει ακόμα «κλειδώσει». Την Τετάρτη θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr