Η διαμάχη ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, συνεχίζεται. Στο επίκεντρο της κόντρας τους βρίσκεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επεσήμαναν: «Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!!.

Δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ. Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα;

Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά , στη μητέρα και στον πατέρα; Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”.

Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!»

Η τοποθέτηση Μαρινάκη που έριξε λάδι στη φωτιά

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για το νομοσχέδιο και τις δηλώσεις του κ. Αντώνη Σαμαρά είχε αναφερθεί στο σύμφωνο συμβίωσης και στην αποχή του από τη σχετική ψηφοφορία το 2015.

«Διατύπωσε απόψεις που έχει ξαναδιατυπώσει. Είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ως προς την αποχή. Είναι αυτός που εισηγείται και ζητάει από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν. Η αποχή είναι μια στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει. Το είχε κάνει στο σύμφωνο συμβίωσης το 2015, είχε επιλέξει την αποχή.

Ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά από την καταψήφιση καλύτερη η αποχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση του Σαμαρά στον Μητσοτάκη

Όλα άρχισαν την περασμένη Παρασκευή όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε βρεθεί σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Κατά την προσέλευσή του στο Δικαστικό Μέγαρο ο πρώην πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη διέξοδο που δίνει μέσω της αποχής Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αντίθεσή του με αυτή την επιλογή που έδωσε ο πρωθυπουργός σε βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ τονίζοντας ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που ζητάνε οι πολιτικοί αρχηγοί από τους πολίτες.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλωμένη άποψη για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον Ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας.

Θα λέμε, λοιπόν, στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο που έκανε.