Όπως ανακοινώθηκε από το δικηγορικό γραφείο του, ο Αλέξης Κούγιας μετά από αίτημα του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του  κουνιάδου του, με καραμπίνα,  στο Βόλο, ο γνωστός ποινικολόγος δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του.  Μάλιστα το αίτημα ο κατηγορούμενος συνυπέβαλε προς τον κ. Κούγια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του γραφείου Αλέξη Κούγια και συνεργατών, η υπεράσισή του κατηγορουμένου πατέρα θα γίνει σε συνεργασία με τον «εκλεκτό συνάδελφο Βόλου, κ. Μιχάλη Βασιλικό».

Ο κατηγορούμενο πατέρας, 50 ετών, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία φέρεται να  αφαίρεσε με μια σφαίρα  τη ζωή του 33χρονου αδερφού της γυναίκας του,  όταν έμαθε από την 18χρονη κόρη του, ότι ο θείος της την βίαζε από την ηλικία των 9 ετών και μέχρι και πριν ο δράστης να του αφαιρέσει τη ζωή.

Την βίαζε και την απειλούσε

Σύμφωνα με τη 18χρονη κοπέλα το θύμα, αδερφός της μητριάς της, την κακοποιούσε σεξουαλικά από τότε που ήταν μόλις εννέα ετών.

Οταν ήταν 12 χρονών ξεκίνησαν οι εκβιασμοί και στη συνέχεια έγιναν  συστηματικοί. Με την πρώτη περιστασιακή δουλειά που κατάφερε να πιάσει η ανήλικη, ο 33χρονος άρχισε να της αποστπά χρήματα απειλώντας την πως σε άλλη περίπτωση θα δημοσιεύσει υλικό από τις συνευρέσεις τους που είχε στην κατοχή του.

«Καλά του έκανε»

«Πολύ καλά του έκανε. Μπράβο του. Γεια στα χέρια του, να είναι καλά τα χέρια του. Καλά του έκανε. Αυτό θα κάναμε όλοι για τα παιδιά μας», είπε ο ξάδελφος του δράστη.