Ήρθε η ώρα των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έληξε η επιτυχημένη θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και σήμερα το πρωί συνέρχεται το ΚΥΣΕΑ για να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις διαρροές αυτές, μας πληροφορεί ο ΒΗΜΑτοδότης,   νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ προορίζεται ο Σερραίος αντιστράτηγος, διοικητής Ειδικού Πολέμου, Δημήτρης Χούπης. Εάν συμβεί αυτό (που όπως λένε οι πληροφορίες πρόκειται να συμβεί), τότε παρασύρει όλους τους αρχαιότερους στην επετηρίδα.

Με δυο λόγια, αποστρατεύεται πιθανότατα ολόκληρη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων (και κυρίως ο Α/ΓΕΑ- που κάποιες πληροφορίες τον προόριζαν ως αρχαιότερο στη θέση του στρατηγού Φλώρου).

Η 2η φορά που απομακρύνεται ολόκληρη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Θα είναι η δεύτερη φορά από τη Μεταπολίτευση που ολόκληρη ηγεσία απομακρύνεται (με μια όμως διαφορά απομακρύνεται από την ίδια κυβέρνηση που πέρυσι την ίδια περίοδο την έκρινε διατηρητέα). Η πρώτη ήταν όταν έγινε από διοικητής Α΄ Στρατιάς, Α/ΓΕΕΘΑ ο στρατηγός Κωσταράκος.

Εάν τελικά αυτές οι διαρροές  – που έφθασαν στα αυτιά του ΒΗΜΑτοδότη –  υλοποιηθούν στο ΚΥΣΕΑ, τότε αρχηγός ΓΕΑ προορίζεται ο αντιπτέραρχος (Ι) Γρηγοριάδης, αρχηγός ΑΤΑ ο αντιπτέραρχος Παπαχρήστου (είναι ο ανώτατος αξιωματικός υπεύθυνος για την εκπαίδευση για τον οποίο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός όταν υπηρετούσε ως σμηνίτης την θητεία του) και Α/ΓΕΝ ο αντιναύαρχος ( σήμερα αρχηγός Στόλου) Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας.

Βεβαίως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το ΚΥΣΕΑ και από τον Πρωθυπουργό.