Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί στην αίθουσα που έχει παραχωρηθεί στο ισόγειο του Εφετείου η δίκη για τη «φρίκη στον Κολωνό».

Το δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα των δεκατεσσάρων μαρτύρων κατηγορίας που θα καταθέσουν για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της ανήλικης. Σύμφωνα με τον κατάλογο που εκφώνησε ο πρόεδρος, πρώτη θα κληθεί να καταθέσει η θεία του παιδιού, στο σπίτι της οποίας μένει πλέον η ανήλικη.

Ακολούθως, ο πρόεδρος έδωσε διακοπή της συνεδρίασης για τις 10 Ιανουαρίου.

Κατά την αποχώρηση των παραγόντων από το κτίριο, οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγιοι στο ανήλικο κορίτσι φώναζαν συνθήματα μεταξύ των οποίων και κάποια για την αποφυλάκιση της κατηγορουμένης μητέρας του θύματος.

Στο πλευρό της μητέρας τους είναι και τα ενήλικα παιδιά της κατηγορούμενης.

Φωνές και κατάρες κατά Μίχου

Μέσα σε κλίμα έντασης με συνθήματα κατά των κατηγορουμένων έγινε το πρωί της Δευτέρας, η προσαγωγή τους κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

Είχε προηγηθεί η μεταγωγή της μητέρας της ανήλικης, επίσης κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η οποία μόλις αντίκρισε τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο του επιτέθηκε με φωνές και κατάρες επιχειρώντας ένα κινηθεί απειλητικά εναντίον του για όσα έκανε στο παιδί της με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τη μεταφέρουν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Έξω από το ακροατήριο είναι συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης της 12χρονης οι οποίοι κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων φώναζαν συνθήματα εναντίον τους.

«Ήρθαμε να δικαιωθεί η μάνα και η αδερφή μου»

Η αδερφή της ανήλικης από τον Κολωνο βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το δικαστήριο, για να διεξαχθεί η δίκη. Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμενη, αφού ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους έναν προς έναν προσωπικό;  για τη συμπαράσταση τους, τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από το χώρο, διότι όπως ανεφερε, διαφορετικά δε θα εκκινήσει η δίκη.

«Ήρθαμε να δικαιωθεί η μανα και η αδερφή μου, σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ και σας ευχαριστώ!». Αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν με τους αστυνομικούς να παραμένουν έξω από τη δικαστική αίθουσα.