Σήμερα Δευτέρα (8/1) ξεκινά στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό. Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 26 άτομα για τη συστηματική και άγρια σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου παιδιού.

Εγκέφαλος της δυσώδους υπόθεσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο 54χρονος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ, Ηλίας Μίχος,  από τον Κολωνό που κατηγορείται για τον βιασμό κατ΄εξακολούθηση, τη διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, παιδική πορνογραφία και οπλοκατοχή.

Ρόλο – κλειδί στην υπόθεση, αποδίδεται μέσω του κατηγορητηρίου και στην 38χρονη μητέρα του θύματος που θα δικαστεί και για διακεκριμένη μαστροπεία, αλλά και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της 12χρονης, ανέφερε πως σήμερα, εάν ξεκινήσει η δίκη, η διαδικασία θα αφορά την εκλογή ενόρκων, τη νομιμοποίηση των δικηγόρων, ενστάσεις και το αίτημα από την πλευρά της 12χρονης να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.

«Η 12χρονη εξακολουθεί να ισχυρίζεται, να πιστεύει και να λέει ότι η μητέρα της δεν ήξερε τίποτα. Το κορίτσι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θέλει να δει τη μαμά της, κλαίει. Είχε έρθει για λίγες ημέρες στην Αθήνα, πήγε στη φυλακή, έκλαιγε, ζήταγε να δει τη μητέρα της. Δεν της το επέτρεψαν. Υπάρχει απόφαση, ενώ η μητέρα βλέπει όλα τα παιδιά, να μη βλέπει το συγκεκριμένο παιδί».

«Θέλει να τιμωρηθούν όλοι»

«Η 12χρονη θέλει να τιμωρηθούν όσοι της έκαναν αυτά που της έκαναν. Τους έχει αναγνωρίσει όλους», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το αίτημα του βασικού κατηγορούμενου να παραστεί και η 12χρονη στη δίκη, η δικηγόρος σχολίασε πως είναι ανήθικο και δεν πρόκειται να το δεχτούν.

«Θεωρώ απάνθρωπο και ανήθικο πως από τη στιγμή που ξέρει τι έχει υποστεί αυτό το παιδί, να ζητά να έρθει σε αντιπαράθεση με τους 25 βιαστές τους. Είναι εντελώς ανήθικο να τους αντιμετωπίσει όλους αυτούς δια ζώσης».

«Η 12χρονη, έχουν πει οι ψυχολόγοι, ότι θεωρούσε ότι αυτό που ζει είναι μία κανονικότητα. Είναι το Σύνδρομο της Στοκχόλμης σε αυτή την περίπτωση. Τώρα έχει καταλάβει, μετά τις πρώτες τις καταθέσεις έχει συνειδητοποιήσει τι γινόταν και θέλει να τιμωρηθούν όλοι».

Η κα Ταραχοπούλου κατήγγειλει στο MEGA πως η 12χρονη δεν λαμβάνει καμία στήριξη. «Η Πολιτεία οφείλει να την προστατέψει με κάθε τρόπο, αλλά δεν το κάνει», ανέφερε.