Kεκλεισμενων των θυρών για λόγους προστασίας της 12χρονης  θα διεξαχθεί η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 22χρονης από τον Κολωνό, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει επί της ουσίας την προσεχή Τετάρτη.

Αμέσως μόλις το δικαστήριο συγκροτήθηκε σε Σώμα, υπεβλήθη από την υποστήριξη της κατηγορίας της 12χρονης, το αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, συναίνεσαν όλοι και το δικαστήριο το έκανε δεκτό καθώς είναι σημαντικό για λόγους που αφορούν την προστασίας της ανήλικης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δίκη θα γίνει χωρίς ακροατήριο παρά μόνο με την παρουσία των κατηγορουμένων των δικηγόρων τους και των μαρτύρων που θα εξετάζονται σε κάθε συνεδρίαση.

Πριν την έναρξης της δίκης,  ένταση προκλήθηκε κατά τη διαδικασία μεταγωγής των κατηγορουμένων στη δικαστική αίθουσα.

Συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των κατηγορουμένων. Τα συνθήματα ήταν έντονα και διαρκή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης το οποίο επιλύθηκε με παρέμβαση  της αδερφή της 12χρονης η οποία αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για τη συμπαράσταση στην οικογένειά της του ζήτησε να αποχωρήσουν προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη, δεδομένης της απειλής της λήξης του 18μηνου, μετά το οποίο οι κατηγορούμενοι μπορεί να αποφυλακιστούν.

Νωρίτερα, επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ της κατηγορούμενης μητέρας της 12χρονης η οποία, αντικρίζοντας τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, Ηλία Μίχο, στράφηκε εναντίον του με βρισιές και κατάρες. Η αστυνομία την απομάκρυνε προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία.

Η πρώτη μάρτυρας

Πρώτη μάρτυρας αναμένεται να εξεταστεί η θεία της ανήλικης η οποία τυχαία αποκάλυψε  τις στιγμές της φρίκης που έζησε το παιδί στα χέρια των κατηγορουμένων . Το πλήθος των αλληλέγγυων έμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας φωνάζοντας συνθήματα κατά των κατηγορουμένων και υπέρ της αποφυλάκισης της μητέρας της ανήλικης η οποία είναι μεταξύ των κατηγορουμένων.