Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την βράβευση της ταινίας «Poor things» του Γιώργου Λάνθιμου στις 81ες Χρυσές σφαίρες: «Με τις δυο «Χρυσές Σφαίρες» που απονεμήθηκαν στον Γιώργο Λάνθιμο, για την ταινία του “Poor Things”, σε συνέχεια του «Χρυσού Λέοντα» με τον οποίο τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, αναγνωρίζεται η απίθανη δημιουργικότητά του, καθώς ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης, στην κινηματογραφική τέχνη. Ο Γιώργος Λάνθιμος με τις δημιουργίες του, πρωταγωνιστεί ίσως στην πιο ανταγωνιστική αγορά της εποχής μας. Πιστεύω πώς η απονομή των δύο χρυσών σφαιρών αποτελούν έναν λαμπρό πρόλογο στα όσα επακολουθούν».

«Και με χαρές ξεκινάμε!» Με αυτή την φράση αρχίζει η ανακοίνωση των συγχαρητηρίων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προς τους σκηνοθέτες Γιώργο Λάνθιμο και Αλεξάντερ Πέιν για την μεγάλη επιτυχία τους στις Χρυσές Σφαίρες όπου οι ταινίες τους «Ρoor things» και «Τα παιδιά του χειμώνα» αντιστοίχως, κέρδισαν από δύο βραβεία έκαστη: τα βραβεία καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ (Εμα Στόουν) το «Poor things» και καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε κωμωδία ή μιούζικαλ (Πολ Τζιαμάτι) και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε β’ ρόλο (Νταβίν Τζόι Ράντολφ) τα «Παιδιά του χειμώνα». «Ετσι επιβεβαιώνουν το τεράστιο ταλέντο τους και την επιμονή τους σε έναν κινηματογράφο διαφορετικό που ξεπερνάει τα όρια των καλλιτεχνικών συμβάσεων, των χωρών, και αναδεικνύεται σε ένα οικουμενικό όπλο για έναν καλύτερο κόσμο» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του προς τον Γιώργο Λάνθιμο, αλλά και προς τον από χρόνια στενό συνεργάτη του μοντέρ, Γιώργο Μαυροψαρίδη της ταινίας «Poor Things». «Η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ, δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για το «Poor Things» εν όψει των βραβείων Όσκαρ» αναφέρει η ανακοίνωση. «Η κορυφαία αυτή διάκριση τιμά προσωπικά τον Γιώργο Λάνθιμο, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την εκτίμηση την οποία απολαμβάνει διεθνώς το σύνολο του έργου του -σημειωτέον δε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το «Poor Things» βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.»

Μάλιστα, το ΕΚΚ χαίρεται ιδιαίτερα για την εκπληκτική πορεία του Γιώργου Λάνθιμου και των συνεργατών τώρα που η Ελλάδα και οι νέοι κινηματογραφιστές της διεκδικούν τη θέση η οποία τους αρμόζει στον μεταβαλλόμενο παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. «Ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΕΚΚ στην πρώτη μεγάλη διεθνή επιτυχία του, τον «Κυνόδοντα», ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της νέας γενιάς των Ελλήνων και Ελληνίδων δημιουργών που με εξωστρέφεια αναζήτησαν νέους ορίζοντες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.