Οι Χρυσές Σφαίρες είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα γεγονότα για τους απανταχού σινεφίλ. Η τελετή, η οποία πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο από το 1944, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της σεζόν των βραβείων για την ανάδειξη των καλύτερων στιγμών του κινηματογράφου και της τηλεόρασης της χρονιάς που πέρασε. Κυρίως, όμως, αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα βαρόμετρα για τα βραβεία Όσκαρ, τα οποία φέτος έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Globes (@goldenglobes)

Η αποψινή 81η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, περισσότερο από κάθε άλλη, κρατά γερά το βλέμμα μας στραμμένο πάνω της, καθώς ανάμεσα στις ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες είναι και το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου. Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Άλασντερ Γκρέι έλαβε συνολικά επτά υποψηφιότητες, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της θερμής υποδοχής της ταινίας και της βράβευσής της με τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία.

Με πρωταγωνίστρια την Έμμα Στόουν, η ταινία απέσπασε υποψηφιότητες σε σημαντικές κατηγορίες, όπως Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής. Η εξαιρετική ερμηνεία της Στόουν ως Μπέλα Μπάξτερ της χάρισε μια υποψηφιότητα για Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε ταινία, ενώ ο Γουίλεμ Νταφόε και ο Μαρκ Ράφαλο διεκδικούν και οι δύο το βραβείο Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Αξίζει να αναφερθεί πως πρώτες σε υποψηφιότητες φέτος είναι οι ταινίες Barbie της Γκρέτα Γκέργουιγκ με εννέα υποψηφιότητες και Oppenheimer με οκτώ, ενώ η ταινία Killers of the Flower Moon του Μάρτιν Σκορτσέζε συγκεντρώνει επίσης επτά υποψηφιότητες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CBS (@cbstv)

Η 81η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2024, στο Beverly Hilton. Παρουσιαστής της φετινής τελετής θα είναι o Αμερικανός κωμικός και ηθοποιός Τζο Κόι.