Επιμνημόσυνη δέηση και τελετή απόδοσης τιμής στον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Τελετή απόδοσης τιμής παραγματοποιήθηκε το πρωί (7.30 π.μ.) κατά την έπαρση της σημαίας, στο στρατόπεδο «Παπάγου», παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα που σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Καλαμάτα. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Ενόπλων Δυνάμεων Παναγίας Παντάνασσας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ του αποδόθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αντιπτεράρχου για τη θυσία που προσέφερε στην Ελλάδα.

Στην Μάνη η εξόδιος ακολουθία

Στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης είναι η δύσκολη στιγμή για το τελευταίο αντίο στον άτυχο Επισμηναγό που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αεροπλάνο με το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη, κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Τριήμερο  πένθος στις  Ενοπλες Δυνάμεις

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα.