Η Πολεμική Αεροπορία έχασε άλλο ένα ιπτάμενο μέλος της, από την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τ-2 στην Καλαμάτα, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης (27/12) στην Καλαμάτα.

Ο χειριστής, ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας, ήταν 40 ετών.

«Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τον πρωθυπουργό, «η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον». Γι’ αυτό και «η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον Επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»

Η αντίδραση του Νίκου Δένδια

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις ως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

«Ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία (…) Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας», ανήρτησε ο κ. Δένδιας για τον χειριστή του αεροσκάφους.