Η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ για την Ακρόπολη, ξένισε πολλούς, όχι όμως και την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Έδωσε το πράσινο φως για ιδιωτικές ξεναγήσεις στην Ακρόπολη, αλλά μόνον για.. «βαριά πορτοφόλια». Δύο ώρες ξενάγησης θα στοιχίζουν 5.000 ευρώ (ανά ομάδα), ενώ οι επισκέπτες φεύγοντας θα παίρνουν μαζί τους και αναμνηστικά δώρα.

Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο αναπροσαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής του υπουργείου Πολιτισμού για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Για τους ενδιαφερόμενους, μας πληροφορεί ο ΒΗΜΑτοδότης, οι πριβέ ξεναγήσεις θα απευθύνονται σε ολιγομελείς ομάδες, οι οποίες καταβάλλοντας το τίμημα θα μπορούν να απολαύσουν την Ακρόπολη για δύο ώρες για να δουν είτε την ανατολή του ηλίου (7-9 π.μ.) είτε τη δύση του (8-10 μ.μ.) με ειδικό ξεναγό.

Η ιδιωτική ξενάγηση θα προσφέρεται μόνον το καλοκαίρι για τις ημέρες Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο, με εξαίρεση τις νύχτες της πανσελήνου, και για έως πέντε ομάδες, με ανώτερο αριθμό τεσσάρων ατόμων. Θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Απριλίου του 2024.