Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα Ζωνών Επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ)

Οι επισκέπτες θα μπορούν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας hhticket.gr, να επιλέγουν την ώρα που επιθυμούν να επισκεφθούν το μνημείο και να κλείνουν το εισιτήριό τους.

Οι τέσσερις ωριαίες ζώνες επισκεψιμότητας θα είναι από τις 8:00-12:00 με δυνατότητα επίσκεψης συνολικά 8.000 ατόμων (περίπου το 50% των επισκεπτών σήμερα επιλέγει τις πρωινές ώρες, 8:00-12:00).

Δημιουργούνται οκτώ ωριαίες ζώνες από τις 12:00-20:00 με 13.000 επισκέπτες. Στον προτεινόμενο αριθμό των επισκεπτών υπάρχουν ποσοστώσεις σε κατηγορίες, όπως των ομαδικών επισκέψεων ή των μεμονωμένων, ενώ δεν ισχύουν ζώνες για τα ΑμεΑ, τα οποία μπορούν να επισκέπτονται το μνημείο σύμφωνα με τον δικό τους προγραμματισμό.

Για το νέο καθεστώς επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη, το Υπουργείο Πολιτισμού και ο ΟΔΑΠ έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης με κεντρικό μήνυμα τη γνωριμία της Ακρόπολης στο πλαίσιο της βιώσιμης διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το δίγλωσσο βίντεο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Παπαστράτος.