Υπάρχει ένα κύκλωμα γύρω στην Ακρόπολη που επιδίδεται σε παρατυπίες εξαπατώντας τους επισκέπτες του Ιερού Βράχου, όπως είπε η Λίνα Μενδώνη στον Βηματοδότη.

Για παράδειγμα τάζουν στους ανύποπτους (και αθώους) τουρίστες ότι μπορούν να τους εξασφαλίσουν εισιτήριο για να επισκεφθούν την Ακρόπολη, παρακάμπτοντας την ουρά. Και μέσα στο λιοπύρι μια τέτοια πρόταση δεν περνά απαρατήρητη, είναι δελεαστική και πολλοί τουρίστες την «πέφτουν θύματα απάτης».

Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, θέλοντας να προστατεύσει τους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης από παραπλανητικές διαδικτυακές διαφημίσεις, ενημερώνει το κοινό ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου που να συνοδεύεται από οποιονδήποτε τρόπο παράκαμψης της σειράς αναμονής (υπηρεσία «Skip the line»).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του λόφου και της φύσης του μνημείου αναφέρει ο Βηματοδότης. Ακόμη και εάν κάποιος επισκέπτης καταφέρει να παρακάμψει την αναμονή στην είσοδο, σύντομα θα συναντήσει σειρά αναμονής στα Προπύλαια του μνημείου όπου μειώνεται το πλάτος εισόδου. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διαφήμιση υπηρεσίας «skip the line», αποτελεί εξαπάτηση του κοινού».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και χτυπά στην καρδιά του τουρισμού, τόσο που υπάρχουν σκέψεις για επαναφορά της Τουριστικής Αστυνομίας ή να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στην Δημοτική Αστυνομία. Το συνεχές sold out έβαλε στο παιχνίδι και τους απατεωνίσκους, αυτούς που πουλάνε εκτός ουράς προαγορασμένα εισιτήρια με μια προσαύξηση στην πραγματική τιμή. Όσοι τα αγοράζουν δεν στέκονται στη σειρά, αλλά πάνε κατευθείαν μέσα.