Στα δικαστήρια Πειραιά, ενώπιον της ανακρίτριας προσήχθη λίγο πριν τις 11.00 το πρωί για να απολογηθεί ο 18χρονος καθ΄ ομολογία δράστης της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στου Ρέντη.

Ο νεαρός θα κληθεί ξανά να δώσει πληροφορίες για τον άνθρωπο που του έδωσε την φωτοβολίδα με την αστυνομία να θεωρεί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό του.

Σημειώνεται ότι από τον έλεγχο των Αρχών φαίνεται ότι στα χέρια του 18χρονου βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας. Το αποτέλεσμα του τεστ επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε φωτοβολίδα το συγκεκριμένο βράδυ.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί τα μέτρα ασφαλείας στα Δικαστήρια Πειραιά είναι δρακόντεια.

Τι ισχυρίζεται ο συνήγορός του

Ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας έχει αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι ο 18χρονος δεν είναι οργανωμένος οπαδός, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ και δεν έχει κατηγορηθεί και προσαχθεί για οποιαδήποτε αιτία, ενώ δεν ανήκει σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ομάδος.

Έχει επισημάνει επίσης ότι ο πελάτης του, του έχει αναφέρει ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να το πετάξει εναντίον του αστυνομικού. Υποστήριξε εξάλλου ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την έδωσε κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά, προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι τόσο ο 18χρονος όσο και η οικογένειά του, αυτή τη στιγμή, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού.

Στο κάδρο των ερευνών και ο 16χρονος αδελφός του

Σημειώνεται πως το βράδυ των επεισοδίων στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος αδερφός του, ο οποίος μπαίνει στο κάδρο των ερευνών των Αρχών. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια.

“Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει” υποστήριξε ο αδελφός του 18χρονου.

Τι είπε η μητέρα του για απειλητικά μνήματα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Ασφάλεια Αττικής η μητέρα του 18χρονου, οι άγνωστοι την απείλησαν με «δεύτερη κηδεία» στην οικογένειά τους.

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο κανείς. Ο Θεός τιμωρεί οικογένειες σαν τη δικιά σας. Πόσους βιασμούς να αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη ευκαιρία», έγραφε το μήνυμα που εστάλη στο κινητό της.

Έρευνες για τον καθοδηγητή

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή, και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία δεν θα αργήσουν να έρθουν νέα εντάλματα σύλληψης.

Υπό το πρίσμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που μπορεί να έχει βάθος δράσης ως και 15 χρόνια πίσω, ερευνώνται τα 200 ονόματα χούλιγκαν, που παραδόθηκαν στον Άρειο Πάγο. Δεκάδες από αυτούς είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά και εκβιασμούς.

Η έρευνα στρέφεται σε κάποια πρόσωπα που είχαν εμπλακεί το 2019 σε υπόθεση εναντίον μιας 26χρονης γυναίκας οπαδού, στο Ίλιον όπου την είχαν μαχαιρώσει. Η αστυνομία βρίσκει κοινά πρόσωπα με εκείνο το περιστατικό.

Επιπλέον, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μία ομάδα που εμφανίζεται στο διαδίκτυο ως «Δυτική Αλητεία», η οποία δημιουργήθηκε το 2014. Οι Αρχές ερευνούν εάν υπάρχουν κοινά πρόσωπα μέσα από βίντεο που έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο όπου προχωρούν σε επιθέσεις με μολότοφ.