Την ανάλυση του υλικού που έχει στα χέρια της συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση των επεισοδίων στο Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου Αστυνομικού.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα» μίλησε για τις έρευνες της αστυνομίας σχετικά με την εν λόγω υπόθεση.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα στίγματα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα αποτυπώματα αλλά και το DNA που λήφθηκαν στη διαδικασία της προσαγωγής μετά τα επεισόδια της Πέμπτης. Το μεγάλο στοίχημα των αστυνομικών είναι η ταυτοποίηση του «καθοδηγητή», καθώς πλέον έχουν κάποιες σαφείς ενδείξεις για το ποιος είναι.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Ο «καθοδηγητής» φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Η έρευνα στρέφεται σε κάποια πρόσωπα που είχαν εμπλακεί το 2019 σε υπόθεση εναντίον μιας 26χρονης γυναίκας οπαδού, στο Ίλιον όπου την είχαν μαχαιρώσει. Η αστυνομία βρίσκει κοινά πρόσωπα με εκείνο το περιστατικό.

Επιπλέον, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μία ομάδα που εμφανίζεται στο διαδίκτυο ως «Δυτική Αλητεία», η οποία δημιουργήθηκε το 2014. Οι Αρχές ερευνούν εάν υπάρχουν κοινά πρόσωπα μέσα από βίντεο που έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο όπου προχωρούν σε επιθέσεις με μολότοφ.

Η κατάσταση της υγείας του Αστυνομικού

Να κρατηθεί στη ζωή παλεύει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη, με τους γιατρούς να ακρωτηριάζουν χθες (12/12) το αριστερό του πόδι, λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού.

Μέχρι και σήμερα ο αστυνομικός παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.