Οι ανακοινώσεις για την υπόθεση του Όλιβερ του σκύλου που βρήκε βίαιο θάνατο στην Αράχωβα, αναμένονται σήμερα Δευτέρα, το πολύ αύριο Τρίτη σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι οι Αρχές που διενήργησαν τις έρευνες, έχουν καταλήξει στα αίτια θανάτου του χάσκι.

«Έχουν ήδη έχουν ανέβει στην Αράχωβα εδώ και αρκετές μέρες ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Εγκληματολογικού. Έχουν πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους περίοικους, έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό και εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις γύρω από αυτή την υπόθεση» είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Κατσαφάδος αποκάλυψε επίσης, ότι «εξετάζονται ενδελεχώς και έχουμε καταλήξει στο ποια είναι η αιτία όπου έχασε τη ζωή του ο συγκεκριμένος σκύλος» προσθέτοντας ότι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πολύ σύντομα θα σας κάνουν ανακοίνωση.

Σεε ερώτηση για το εάν θα «καθαρίσει» το όνομα της Αράχωβας που βρέθηκε στον επίκεντρο λόγω καταγγελιών για προσπάθεια απόκρυψης του ενόχου ο κ. Κατσαφάδος είπε χαρακτηριστικά «νομίζω ότι θα καθαρίσει».

Κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη

Να σημειωθεί ότι κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος του για τον άγριο βασανισμό του σκύλουο οποίος δεν κατάφερε τελικά να επιζήσει στην Αράχωβα, είχε ζητήσει στις 4 Δεκεμβρίου με παραγγελία της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, προκειμένου να την ενημερώσει άμεσα για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ο σκύλος, ράτσας Χάσκι σύμφωνα με την μαρτυρία της πρώτης κτηνιάτρου που τον εξέτασε φέρεται να κακοποιήθηκε με απίστευτη βαναυσότητα και βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο όταν βγήκε από την αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη του. Ο άτυχος Όλιβερ κατόρθωσε να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά.

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του Ολιβερ

Υπενθυμίζεται ότι εχθές Κυριακή, η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται να κατέληξε σε νέα συμπεράσματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη δολοφονία του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα μετά από κακοποίηση που υπέστη.

Όπως έδειξε το βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από την περιοχή, ο σκύλος έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε τραυματίζοντάς το θανάσιμα.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την περίεργη αυτή υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα ζήτησαν πληροφορίες από γιατρούς που εξέτασαν τον Όλιβερ και τα σημάδια κακοποίησης που έφερε στο σώμα του. Όπως επίσης είχαν στη διάθεσή τους και τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που τον εξέτασε πρώτη.

Αυτό που, προφανώς, βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς προκειμένου να σχηματίσουν μια δεύτερη υπόθεση εργασίας και τελικά να καταλήξουν στη διαλεύκανση της θανάτωσης, ήταν οι μαρτυρίες από κατοίκους της Αράχωβας για αγέλη σκύλων που είχε βρεθεί στο ίδιο σημείο με τον Όλιβερ.

Μετά απ’ αυτό, οι αστυνομικοί ερεύνησαν διεξοδικά τις εικόνες από κάμερες ασφαλείας κι εντόπισαν τις κινήσεις τόσο του χάσκι όσο και της αγέλης που του επιτέθηκε. Μάλιστα από το υλικό δεν φάνηκε να επιτίθεται στον Όλιβερ κάποιος άνθρωπος ή να τον αρπάζει μεταφέροντάς τον σε άλλο σημείο.