5 το πρωί: Η νέα ΚΟ των «11» – Τα πυρά κατά Σούνακ – Πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ

Τον ρόλο του επικεφαλής του νέου φορέα που προέκυψε μετά τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης, με την επίσημη ονομασία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας να αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

1

Συγκρότησαν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα οι «11»

  • Ο κύβος ερρίφθη: Τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποφάσισαν χθες οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας ΚΟ θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Τα πρόσωπα: Πρόεδρος της νέας ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ, γραμματέας της ΚΟ η Πέτη Πέρκα.
  • Η πρώτη επίσημη: Η πρώτη εμφάνιση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, όπου όπως ανακοινώθηκε «θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα».
2

Λάθος θεωρεί την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη το 66% των Βρετανών

  • Η δημοσκόπηση: Το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στο Λονδίνο για τον Βρετανό πρωθυπουργό μετά την ακύρωση της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό αποτυπώνεται και σε δημοσκόπηση της YouGov. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής, το 66% των Βρετανών διαφωνεί πλήρως με την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να μη δεχτεί να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ μόλις το 11% πιστεύει πως ήταν σωστή η ακύρωση του ραντεβού.
  • Η συνάντηση: Στον απόηχο του συμβάντος, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Nτέιβιντ Κάμερον, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
  • Η δήλωση: Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η απόφαση του Σούνακ «δεν έχει προηγούμενο». «Δεν δείχνει σεβασμό, κι όχι μόνο στον πρωθυπουργό, γιατί ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί μια ολόκληρη χώρα και τις θέσεις της, με τις οποίες μπορείς να διαφωνείς. Και νομίζω ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Στο Ισραήλ άλλοι 12 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

  • Οι όμηροι: Στο έδαφος του Ισραήλ έφθασαν χθες το βράδυ οι 12 όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε η διοίκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF). Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή, η Χαμάς απελευθερώνει τουλάχιστον δέκα γυναίκες και παιδιά από τους ομήρους που κρατά στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.
  • Η παράταση: Υπενθυμίζεται ότι η εκεχειρία Ισραήλ – Χαμάς αποφασίστηκε να παραταθεί για άλλες δύο μέρες, με σκοπό την απελευθέρωση ακόμα περισσότερων ομήρων.
  • Η ανθρωπιστική βοήθεια: Την ίδια ώρα πέντε αεροπλάνα με ανθρωπιστική βοήθεια έφθασαν στη Γάζα. Τα αεροπλάνα μετέφεραν 156 τόνους βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, ιατρικών ειδών και προμηθειών στέγης.
4

Νέες πληροφορίες σχετικά με το Raptor που ναυάγησε

  • Άκαρπες οι έρευνες: Τρεις μέρες συμπληρώνονται από το ναυάγιο του πλοίου Raptor 4,5 ναυτικά μίλια δυτικά της Λέσβου με τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων του ναυαγίου να παραμένουν άκαρπες και με τις ελπίδες να λιγοστεύουν.
  • Μυστήριο με το φορτίο: Το ύποπτο παρελθόν του συγκεκριμένου πλοίου και των εταιρειών που το είχαν διαδοχικά στην ιδιοκτησία τους εντείνουν τις υπόνοιες ότι το πλοίο δεν μετέφερε μόνο αλάτι. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού ερευνούν το ενδεχόμενο κάποιες από τις εταιρίες να συνδέονται με μία υπόθεση που είχε απασχολήσει το 2015 τις ελληνικές αρχές. Πρόκειται για το πλοίο «Haddad 1» το οποίο είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο του 2015 στα Χανιά να μεταφέρει 5.000 όπλα από την Τουρκία στο λιμάνι της Λιβύης. Οπότε ως σενάριο δεν αποκλείεται κάτι αντίστοιχο να συνέβαινε και με το «Raptor».
  • Δεν θα έπρεπε να πλέει: Την ίδια ώρα, Ρουμάνοι επιθεωρητές εντόπισαν συνολικά 65 σοβαρές παρατυπίες του μοιραίου πλοίου. Αυτές αφορούσαν μεταξύ άλλων ληγμένα πιστοποιητικά πληρώματος, απουσία πυρασφάλειας και σωσιβίων, σπασμένες πόρτες, σαπισμένες υποδομές και προβλήματα στεγανότητας.
5

Πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ

  • Οι προκρίσεις: Μπαρτσελόνα και Ντορτμουντ κατάφεραν να σφραγίσουν και μαθηματικά την πρόκριση τους στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League, από κοινού με τη Λάτσιο και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι μεν Καταλανοί επικράτησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης με 2-1 της Πόρτο με ανατροπή, την ίδια ώρα που οι Γερμανοί έπαιρναν έναν σπουδαίο «διπλό» στο Μιλάνο, απέναντι στη Μίλαν, με σκορ 1-3
  • Οι καθυστερήσεις: Στη Γαλλία, η Παρί υποδέχθηκε τη Νιούκαστλ, με τους Άγγλους να ανοίγουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον Ισάκ. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Παρί κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι και ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε το τελικό 1-1, με τους Γάλλους να μένουν στη δεύτερη θέση.
  • Η ανατροπή: Στο Μάντσεστερ, απέναντι στη Σίτι, η Λειψία προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο εναντίον των πρωταθλητών Ευρώπης με δυο γκολ του Οπέντα. Χάαλαντ και Φόντεν έφεραν το ματς στα ίσια  στο 70′. Λίγο πριν τη λήξη, ο Άλβαρες έκανε το 3-2.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr