Η Παρί έμεινε ζωντανή απέναντι στη Νιούκαστλ, την ώρα που η Ντόρτμουντ εξασφάλισε πρόκριση νικώντας στο Μιλάνο. Όλα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στο Champions League:

Στις αναμετρήσεις που άνοιξαν το πρόγραμμα, ο Τσίρο Ιμόμπιλε έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο Λάτσιο – Σέλτικ. Ο Ιταλός επιθετικός, με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησε την ομάδα της Ρώμης σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Στη Γερμανία, η Σαχτάρ νίκησε ξανά την Αντβέρπ, αυτή τη φορά με 1-0 έφτασε τους 9 βαθμούς στον 8ο όμιλο και αποτελεί τον… μεγάλο πονοκέφαλο όλων εκείνων που δεν την υπολόγιζα. Οι Ουκρανοί θα πάνε πλέον για τον δικό τους «τελικό» σε δύο εβδομάδες στο «Dragao» απέναντι στην Πόρτο, ψάχνοντας μόνο νίκη για να κερδίσουν το εισιτήριο για τους «16».

Στη Γαλλία, η Παρί υποδέχθηκε τη Νιούκαστλ, με τους Άγγλους να ανοίγουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο με τον Ισάκ. Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Παρί κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι και ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε το τελικό 1-1, με τους Γάλλους να μένουν στη δεύτερη θέση.

Στο Μιλάνο, και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης της Μίλαν με την Ντόρμουντ, ο Ζιρού έχασε πέναλτι και αμέσως μετά ο Ρόις ευστόχησε στο δικό του για το 0-1. Ο Τσουκουέζε ισοφάρισε, όμως στο δεύτερο μέρος, οι Γερμανοί βρήκαν δυο γκολ και προηγήθηκαν με 1-3 και έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη.

Στην Ολλανδία, η Φεγενορντ υποδέχθηκε την Ατλέτικο, με την αναμέτρηση να ξεκινά με τους Ολλανδούς φουριόζους και τους Ισπανούς να ανοίγουν το σκορ με αυτογκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ένα καταπληκτικό γκολ του Ερμόσο, με σουτ στην κίνηση έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του Τσόλο Σιμεονε. Η Φέγενορντ μείωσε σε 1-2 στο 77′ όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ένα αυτογκόλ του Χιμένες έφερε το 1-3.  Ατλέτικο και Λάτσιο κλείδωσαν την πρόκριση και θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική για την πρωτιά.

Στο Μάντσεστερ, η Λειψία… τόλμησε να προηγηθεί με 0-2 στο ημίχρονο εναντίον των πρωταθλητών Ευρώπης με δυο γκολ του Οπέντα. Χάαλαντ και Φόντεν έφεραν το ματς στα ίσια  στο 70′. Λίγο πριν τη λήξη, ο Άλβαρες έκανε το 3-2.

Στην Ελβετία, η Γιουνγκ Μπόις προηγήθηκε με 2-0 του Ερυθρού Αστέρα, με τους Σέρβους να έχουν ευκαιρίες αλλά να τις σπαταλούν. Οι Ελβετοί, με αυτή τη νίκη, καπάρωσαν την τρίτη θέση στον όμιλο.

Στη Βαρκελώνη, η Πόρτο προηγήθηκε με τον Πεπέ και οι Καταλανοί απάντησαν άμεσα με τον Κανσέλο. Πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Ζοάο Φέλιξ έκανε το 2-1. Με αυτήν τους τη νίκη οι Μπλαουγκράνα προκρίθηκαν και μαθηματικά στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.