Δύο μέρες συμπληρώνονται από το ναυάγιο του πλοίου Raptor 4,5 ναυτικά μίλια δυτικά της Λέσβου με τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων του ναυαγίου να παραμένουν άκαρπες.

Οι έρευνες δεν σταμάτησαν, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πλέουν θυελλώδεις άνεμοι. Από τα ξημερώματα ο καιρός παρουσιάζει νέα επιδείνωση με θυελλώδεις νοτιάδες που αναμένεται να ενισχυθούν.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μυρσίνη Τζινέλη οι ελπίδες λιγοστεύουν για να εντοπιστούν οι 12 ναυτικοί του ναυαγίου. Ένας ναυτικός βρέθηκε νεκρός ενώ σύμφωνα με τον ναυτικό που διασώθηκε, στην θάλασσα έπεσαν 6 έως 7 ναυτικοί, αρκετοί με σωσίβια.

Στις έρευνες που συνεχίζονται συμμετέχουν επιχειρησιακά τρία σκάφη του Λιμενικού, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και ένα πλοίο του ΝΑΤΟ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έρευνες από αέρος διεξάγει και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Άνοιξε η ακτίνα των ερευνών

Η ακτίνα των ερευνών έχει ανοίξει και δεν περιορίζεται μόνο στα 4,5 ναυτικά μίλια, όπου βρίσκεται το κουφάρι του πλοίου, σε βάθος 200 μέτρων μέσα στη θάλασσα του Αιγαίου. Έρευνες έχουν γίνει και από την στεριά μήπως λόγω των ανέμων έχει παρασυρθεί κάποιος ναυτικός, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κανείς.

Ο Αιγύπτιος ναυτικός που διασώθηκε είναι εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει και σήμερα. Ήδη γίνονται ενέργειες για να τακτοποιηθούν τα έγγραφα του ώστε, όταν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, να μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Το ίδιο γίνεται και για τον ναυτικό που βρέθηκε νεκρός ώστε να σταλεί η σορός του στην οικογένειά του.

Και η ΕΥΠ στις έρευνες

Το συγκεκριμένο πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν «κοκκινισμένο» σε ειδική λίστα από διάφορες Μυστικές Υπηρεσίες όπως και από την ΕΥΠ.

Είχε παρατηρηθεί πως έκανε συχνά παραβάσεις ως προς το δηλωθέν φορτίο και τα δρομολόγια που ακολουθούσε και υπήρχαν υποψίες μεταφοράς παράνομων φορτίων. Εξαιτίας αυτού του λόγου στις έρευνες συμμετέχει σε πληροφοριακό επίπεδο και η ΕΥΠ.