Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η δολοφονία τριών μικρών κοριτσιών, 5, 10 και 11 ετών από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Ο 41χρονος πατέρας των παιδιών παραδόθηκε το βράδυ της Κυριακής σε αστυνομικό τμήμα της Νορμανδίας και ομολόγησε ότι σκότωσε τα παιδιά του μέσα στο σπίτι τους στο Αλφορτβίλ, στα προάστια του Παρισιού.

Σύμφωνα με τη Le Parisien, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σπίτι και άνοιξαν την πόρτα, «πάγωσαν» βλέποντας τα τρία νεκρά παιδιά, σκεπασμένα με κουβέρτες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η οποία «μόλις ξεκινά» σύμφωνα με την εισαγγελία- το ένα κοριτσάκι βρέθηκε στον καναπέ και τα άλλα δύο κάτω από μια κουβέρτα.

Όταν οι πυροσβέστες βρήκαν τη μεγαλύτερη πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να την επαναφέρουν επειδή δεν έφερε τραύματα από μαχαίρι αλλά μάταια. Τα ίχνη στον λαιμό του παιδιού υποδηλώνουν ότι πέθανε από στραγγαλισμό, κάτι που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Οι συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Καταδικασμένος για βιαιοπραγίες ο πατέρας

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν πολλές φορές για βιαιοπραγίες σε βάρος της συζύγου του και των παιδιών του.

Στις 29 Απριλίου 2021 ο Γιουνές είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο του Créteil για βιαιοπραγία κατά της συζύγου του αλλά και για ξυλοδαρμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών. Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση, εκ των οποίων 12 μήνες με αναστολή υπό όρους.

Υπήρξε επίσης αντικείμενο έρευνας για βιασμό της συζύγου του ενώ είχε εκδοθεί και απόφαση προστασίας υπέρ της η οποία έληξε την περασμένη άνοιξη.

Πρόσφατα, είχε ανακτήσει το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά του. «Προσπαθούσε να τα ξαναβρεί με τη μητέρα των παιδιών του», αναφέρει πηγή προσκείμενη στην έρευνα στο γαλλικό μέσο.

«Πιστεύουμε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει και άλλαξε γνώμη» εκτιμά η πηγή.