Νεκρός καθηγητής στη Βόρεια Γαλλία, στην περιοχή Αράς, μετά από επίθεση δράστη με μαχαίρι μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων μαθητών του.

Ανδρας οπλισμένος με μαχαίρι και φωνάζοντας «Αλλαχ Ακμπάρ» σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε σοβαρά δύο ακόμη ανθρώπους σε λύκειο του Αράς στην βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης έχει συλληφθεί διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στο Twitter (Χ).

Κανένας μαθητής δεν έχει τραυματισθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους τραυματίες είναι φύλακας ασφαλείας, που φέρει πολλά χτυπήματα από μαχαίρι, και ο δεύτερος είναι καθηγητής του λυκείου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εργασίες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μεταβαίνει επί τόπου.

Η επίθεση πραγματοποιείται σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Σαμυέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίσθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού δέκα ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης.

Ο 18χρονος δολοφόνος, ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Τον μαχαίρωσε μπροστά στα μάτια των μαθητών

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ένας άνδρας που εισήλθε στο σχολείο φέροντας επάνω του πολλά μαχαίρια.

Ένας μαθητής είπε στην τοπική εφημερίδα La Voix du Nord: «Φεύγαμε από την τάξη για να πάμε στην καντίνα όταν είδαμε τον τύπο με δύο μαχαίρια να επιτίθεται στον δάσκαλο, ο οποίος είχε αίματα πάνω του. Προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να μας προστατεύσει. Μας είπε να φύγουμε, αλλά δεν καταλάβαμε τι συνέβαινε, οπότε κάποιοι τρέξαμε και άλλοι πήγαν επάνω στις αίθουσες».

Οι μαθητές του σχολείου έχουν περιοριστεί στην τάξη ενώ η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Άλλα σχολεία στην πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στα βελγικά σύνορα, έχουν αποκλειστεί.