5 το πρωί: Ολονύκτιες έρευνες στη Λέσβο – Συνεχίζονται οι ανταλλαγές αιχμαλώτων Χαμάς – Ισραήλ – Οι μνηστήρες για το τιμόνι του ΝΑΤΟ

Συνεχίστηκαν όλο το βράδυ οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Λέσβου. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εντοπιστεί δύο ναυαγοί, ένας νεκρός και ένας ζωντανός.

1

Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από το ναυάγιο στη Λέσβου

  • Η επιχείρηση διάσωσης: Με τις καιρικές συνθήκες να είναι αντίξοες, η επιχείρηση διάσωσης των 12 αγνοουμένων ναυτικών, μετά το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» ανοιχτά της Λέσβου, συνεχίστηκε για όλη τη νύχτα.
  • Το ταξίδι του πλοίου: Το πλοίο μήκους 100 μέτρων είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια με προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, μεταφέροντας 6.000 τόνους αλάτι με 14 μέλη του πληρώματος, από Συρία, Αίγυπτο και Ινδία.
  • Η αιτία του ναυαγίου: Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγο βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.
2

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές αιχμαλώτων Χαμάς - Ισραήλ

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι μνηστήρες για το τιμόνι του ΝΑΤΟ

  • Το φαβορί: Αυτή τη στιγμή, επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Γενς Στολτενμπεργκ, ο οποίος αποχωρεί τον Οκτώβριο του 2024 από την ηγεσία του ΝΑΤΟ, είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.
  • Το αρχικό πλάνο: Το αρχικό πλάνο βέβαια ήταν στο τιμόνι του ΝΑΤΟ, να βρεθεί γυναίκα με τα ονόματα της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, της Εσθονής πρωθυπουργού Κάγια Κάλλας, αλλά και της Δανής ομολόγου της, Μέττε Φρεντερίκσεν να έχουν πέσει στο τραπέζι.
  • Οι τουρκικές ενστάσεις: Η Εσθονή Κάγια Κάλλας, παρότι «έχει το πακέτο» σε αυτό το στάδιο φαίνεται να έχει λιγότερες πιθανότητες, ενώ η επιθυμία της Μέττε Φρεντερίκσεν φαίνεται ότι προσέκρουσε στην Άγκυρα, με νατοϊκές πηγές να αναφέρουν ότι υπήρχε δυσαρέσκεια εξαιτίας των περιστατικών με το κάψιμο του Kορανίου που σημειώθηκαν στη χώρα.
4

Το παρασκήνιο της αποχώρησης των στελεχών της ομάδας «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ

5

Νίκες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - «Στραβοπάτησε» ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη

  • Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» αν και έμειναν πίσω στο σκορ κατάφεραν να νικήσουν με 3-1 τον μαχητικό Παναιτωλικό στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης. Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες έφτασαν τους 27 βαθμούς και βρίσκονται στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.
  • ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: Με νίκες συνέχισαν και οι δύο δικέφαλοι, καθώς η ΑΕΚ με ένα γκολ του Τζούμπερ επικράτησε στα Ιωάννινα του τοπικού ΠΑΣ με 0-1, ενώ ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Πανσερραϊκό με 5-0 στην Τούμπα
  • Παναθηναϊκός: Τέλος στο αήττητο σερί της ομάδας του Ιράν Γιοβάνοβιτς έβαλε ο Άρης που επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τα γκολ για τους «κίτρινους» πέτυχαν οι Μορόν και Μενέντεζ.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr