Ένα ακόμα παιχνίδι του Ολυμπιακού, ένα ακόμα σόου από τον Κώστα Φορτούνη. Με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, ο Ολυμπιακός επικράτησε με ανατροπή 3-1 του Παναιτωλικού για την 12η αγωνιστική της Super League.

Ο 31χρονος στο 40’ με ένα υπέροχο σουτ έκανε το 2-1, με το οποίο οι Πειραιώτες έφεραν τούμπα το παιχνίδι, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το 3-1 του Ελ Κααμπί (70’). Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 13’ με τον Χατζηθεοδωρίδη και οι Ερυθρόλευκοι είχαν ισοφαρίσει στο 17’ με αυτογκόλ του Οικονόμου. Αυτό ήταν το όγδοο φετινό γκολ του Κώστα Φορτούνη και το πέμπτο στο πρωτάθλημα, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να παίζει καθοριστικό ρόλο σε ένα ακόμα παιχνίδι των Πειραιωτών.

Με αυτή τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 27 βαθμούς και βρίσκονται στο -1 από τον Παναθηναϊκό (σ.σ εκκρεμεί η απόφαση του CAS για το μεταξύ τους ντέρμπι).

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόι και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Εσε και Καμαρά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Μασούρα στην τριάδα πίσω από τον Γιόβετιτς. Από την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε τον Παναιτωλικό με τους: Καπίνο, Μπ. Ντουάρτε, Οικονόμου, Μλάντεν, Λιάβα, Χουάνπι, Πέρεθ, Χατζηθεοδωρίδη, Τορεχόν, Φρ. Ντουάρτε και Βοΐλη.

Προηγήθηκε ο Παναιτωλικός

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έψαχνε τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως ήταν πάρα πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Στο 8’ και στο 9’ ο Παναιτωλικός είχε δύο τελικές, με τους Χουάνπι και Βοΐλη, αλλά και τα δύο σουτ κατέληξαν άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης. Την ίδια κατάληξη είχε και το δυνατό μακρινό σουτ του Εσε στο 12’.

Ενα λεπτό αργότερα ο Παναιτωλικός βγήκε ταχύτατα στην κόντρα και άνοιξε το σκορ με τον Χατζηθεοδωρίδη. Μετά το λάθος του Πεπ Μπιέλ, ο Πέρες έκανε την κάθετη πάσα στον συμπαίκτη του και αυτός με σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 των φιλοξενούμενων.

Ανατροπή πριν το ημίχρονο

Η απάντηση του Ολυμπιακού, όμως, ήταν άμεση, με τους παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο 17’ να ισοφαρίζουν σε 1-1 με αυτογκόλ του Μάριου Οικονόμου.

Ο Κίνι πίεσε από αριστερά, έκλεψε την μπάλα από τον Λιάβα, γύρισε στον Ροντινέι, αυτός έστρωσε στον Εσε, ο Αργεντινός μέσος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Οικονόμου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Καπίνο.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για την ανατροπή. Στο 28’ ο Γιόβετιτς έστρωσε στον Ροντινέι, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντόι έκανε το μακρινό σουτ, αλλά δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 40’ τελικά οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν, με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Μασούρας έδωσε στον Φορτούνη και αυτός με φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής «εκτέλεσε» τον Καπίνο για το 2-1 του Ολυμπιακού.

Στο 44’ οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 3-1, με τον Μπιέλ. Ο Ισπανός εξτρέμ άλλαξε με τον Γιόβετιτς, κέρδισε τις κόντρες, βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο και σούταρε, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, με το πρώτο ημίχρονο στο φαληρικό γήπεδο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 2-1.

Μπήκε και «καθάρισε» ο Ελ Κααμπί

Το πρώτο κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 58’ με τον Πεπ Μπιέλ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαντί Καμαρά με κεφαλιά βρήκε τον Ισπανό, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε. Στο 63’ ο Παναιτωλικός απάντησε με τον Ζοάο Πέδρο, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η αντίστοιχη του Ντουάρτε στο 68’.

Μετά τη φάση των φιλοξενούμενων, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις δύο πρώτες του αλλαγές στο παιχνίδι, με τους Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Ντάνιελ Ποντένσε να παίρνουν τις θέσεις των Στέφαν Γιόβετιτς και Πεπ Μπιέλ. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Μαροκινός επιθετικός σκόραρε με κεφαλιά για το 3-1. Ο Φορτούνης άνοιξε ωραία στον Μασούρα, αυτός έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ελ Κααμπί «εκτέλεσε» τον Καπίνο. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ μετά τις 27 Σεπτέμβρη και την αναμέτρηση με τον Αρη.

Στο 74’ ο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ιμπόρα και Μπρίνιτς να παίρνουν τις θέσεις των Μπιανκόν και Μασούρα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Ζοάο Πέδρο, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 85’ ο κόουτς του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τις κινήσεις του, με τον Καρβάλιο αντί του Φορτούνη. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 3-1 και να ανεβαίνουν στους 27 βαθμούς και στο -1 από τον Παναθηναϊκό.