Ο Άρης έδειξε τη δυναμική του κόντρα στον Παναθηναϊκό και εκμεταλλευόμενος όλα τα λάθη του αντιπάλου του, επικράτησε με 2-0 και έβαλε «φωτιά» στη κορυφή της Super League.

O Άρης «χτύπησε» σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και με την μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, σταθεροποιείται στην 5η θέση με 20 βαθμούς και φέρνει την απόσταση ανάμεσα σε 1η και 4η θέση να είναι μόλις 2 βαθμοί, μετά την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη, είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν ο πρώτος που απείλησε με τον Μπερνάρ να εκτελεί φάουλ από δεξιά στο 10’, τον Κουέστα να κάνει κακή έξοδο και τον Μορόν να προλαβαίνει να διώξει σε κόρνερ, απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Ο Άρης απείλησε με τον Σουλεϊμάνοφ στο 18ο λεπτό, με μακρινό φαλτσαριστό σουτ που πέρασε άουτ. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 21’, με τον Βέρμπιτς να κάνει εξαιρετική κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή στον Ιωαννίδη και τον Κουέστα να νικά στο τετ α τετ των σέντερ φορ των «πρασίνων» διώχνοντας με τα πόδια.

Παρόμοια ευκαιρία και για τον Άρη λίγα λεπτά αργότερα, όταν στο 28ο λεπτό ο Παναγίδης βρέθηκε απέναντι από τον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να αποκρούει με τα πόδια στο τετ α τετ, κρατώντας το μηδέν.

Στο 32’ ο Ιωαννίδης χάνει νέα ευκαιρία, αφού έφυγε στην πλάτη της άμυνας και από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ. Ο Μπερνάρ που ήταν εκ των πρωταγωνιστών του πρώτου ημιχρόνου, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κουέστα, μετά από ωραία συνεργασία με Βέρμπιτς και Ιωαννίδη, αφού το σουτ που επιχείρησε μετά από προσποίηση, απέκρουσε ο Ισπανός και η μπάλα κατέληξε κόρνερ στο 37’.

Ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί, όταν στο 43’ ο Σένγκεφελντ γύρισε την μπάλα στον Μπρινιόλι και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε τεράστιο σφάλμα στην προσπάθειά του να διώξει μακριά, με τον Μορόν να κλέβει με προβολή και να πλασάρει από κοντά για το 1-0.

Ο Μπερνάρ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 45+1, σουτάροντας μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Ιωαννίδη, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γεντβάι να παίρνει την κεφαλιά από το κόρνερ του Μπερνάρ και τον Κουέστα να μπλοκάρει στο 53’. Η επόμενη φάση για τους «πράσινους» ήρθε στο 61ο λεπτό με τον Τσέριν να σουτάρει με το αριστερό εκτός περιοχής και την μπάλα μα περνά ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά στο 66’ μετά την σέντρα του Μλαντένοβιτς, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά.

Ο Άρης με τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου ανέβασε ρυθμό και μετουσίωσε την υπεροχή του πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ. Στο 72’ ο Τζούρισιτς έκανε λάθος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, οι γηπεδούχοι έκλεψαν και αφού αρχικά ο Μπρινιόλι απέκρουσε το σουτ του Μορόν, ο Μενέντες εκτέλεσε με πολύ ωραίο τελείωμα στο αριστερό παραθυράκι του Παναθηναϊκού για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μειώσει στο σκορ, όμως ο Κουέστα απέκρουσε εύκολα τα σουτ των Ιωαννίδη στο 86’ και Γεντβάι στο 88’, πριν ο Μορόν χάσει τεράστια ευκαιρία με τετ α τετ για να κάνει το 3-0.

Τελευταία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 90+6’ με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει ωραία στην περιοχή και τον Κουέστα να διώχνει με γροθιές μακριά.

Την επόμενη αγωνιστική (13η), ο Άρης έχει ακόμη ένα ντέρμπι στο πρόγραμμα, στην «OPAP Arena» με την ΑΕΚ (4/12, 21:00), ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΦΗ (3/12, 19:30).

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (90+4′ Πάρντο), Βερστράτε, Ζουλ, Παναγίδης (64′ Μενέντεζ), Σουλεϊμάνοφ (90+3′ Κάρλσον), Μορόν (90+4′ Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι (90+’2 Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74′ Σπόραρ), Βέρμπιτς (63′ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης.