Λεφτά σε παιδιά στη Γερμανία μοίρασε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία. Στα βίντεο που παρουσίασαν τουρκικά Μέσα φαίνεται ο Ερντογάν να δίνει χαρτονομίσματα των 200 τουρκικών λιρών, αξίας περίπου 6 ευρώ.

«O Eρντογάν μοίρασε χρήματα και στα παιδιά στη Γερμανία» αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη.

«Φυσικά θα σας δώσω ευρώ» είπε ο Ερντογάν με τους Γερμανούς να φωνάζουν «ήρθε ο παππούς Ταγίπ. Ελα έλα, ο πρόεδρος μας θα σου δώσει χαρτζιλίκι. Σας ευχαριστούμε. Καλωσορίσατε πρόεδρε μας! Ποιος ήρθε παιδί μου. Παιδί μου ήρθε ο παππούς Ταγίπ! »

Κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

Για τον πόλεμο στο Ισραήλ ο Ερντογάν έκανε λόγο για «εγκλήματα πολέμου».

«Δυστυχώς, σχεδόν 7.000 αθώα παιδιά της Παλαιστίνης δεν έζησαν για να δουν αυτή τη μέρα. Γιατί η ισραηλινή κυβέρνηση αφαίρεσε το βασικότερο δικαίωμα αυτών των παιδιών και 14.000 πολιτών, το δικαίωμα στη ζωή. Ανάγκασε τους Παλαιστίνιους να μεταναστεύσουν από την πατρίδα τους. Βομβάρδισαν βάναυσα τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους καταυλισμούς, τους χώρους λατρείας και τις εκκλησίες όπου βρήκαν καταφύγιο με την τελευταία τους ελπίδα να γλιτώσουν τον θάνατο. Έχασαν ακόμη και τον έλεγχο σε σημείο να απειλούν με χρήση πυρηνικής βόμβας, την ύπαρξη της οποίας αρνούνταν πάντα μέχρι σήμερα» είπε.

Και πρόσθεσε: «Όπως έχει συνείδηση καταλαβαίνει πως καμία από αυτές τις εμπειρίες δεν μπορεί να εξηγηθεί με το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Εδώ διαπράττονται ξεκάθαρα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όσοι τα έκαναν αυτά πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της συνείδησης της  ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου».