Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο «Δράκος των Εξαρχείων», δηλαδή ο 23χρονος Σύρος που συνελήφθη για τουλάχιστον έξι επιθέσεις σε γυναίκες μεταξύ των οποίων και σε ένα 13χρονο κορίτσι.

Το απόγευμα ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή , για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί για τις αξιόποινες πράξεις σε ανακριτή.

Καρατομήθηκε ο διοικητής του ΤΑ

Ο 23χρονος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 2023 αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του με τον περιοριστικό όρο να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του δηλαδή στο ΑΤ Ωρωπού.

Όπως φαίνεται ο 23χρονος δεν έδωσε ποτέ το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα και δεν κηρύχθηκε καταζητούμενος όπως θα έπρεπε.

Για τον λόγο αυτό όπως έγινε γνωστό «ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια».

Παράλληλα ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.