Την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την υπόθεση των επιθέσεων του «Δράκου των Εξαρχείων».

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών για επίθεση σε γυναίκα. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα το Α.Τ. του τόπου διαμονής του δηλαδή στο ΑΤ Ωρωπού.

Ποιος είναι ο δράκος των Εξαρχείων

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες το βράδυ (21/11) ο «δράκος» των Εξαρχείων, που συνελήφθη στην πλατεία Κάνιγγος και είχε σπείρει τον τρόμο σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο 23χρονος σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο 23χρονος άνδρας από τη Συρία είχε επιτεθεί σε τέσσερις γυναίκες καθώς και σε ένα κορίτσι μόλις 13 ετών. Ο «δράκος» είχε βρεθεί στην φυλακή για έναν χρόνο κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση κατά μίας γυναίκας με καταγωγή από την Ουκρανία στην περιοχή των Γρεβενών και είχε αποφυλακιστεί στις 11 Αυγούστου 2023.

Στις 27 Οκτωβρίου είχε αποπειραθεί να βιάσει άλλη μία κοπέλα σε στάση του τραμ στην περιοχή της Γλυφάδας. Στις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Mega, επιτέθηκε σε μία 13χρονη στην οδό Νικηταρά στα Εξάρχεια. Το κοριτσάκι ανέφερε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στα Εξάρχεια, ο άντρας την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη θέλησή της. Το κορίτσι έβαλε τις φωνές και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Στις 20 Νοεμβρίου επιτέθηκε σε μία 27χρονη και σε μία 29χρονη.