Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες το βράδυ (21/11) ο «δράκος» των Εξαρχείων, που συνελήφθη στην πλατεία Κάνιγγος και είχε σπείρει τον τρόμο σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο 23χρονος σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο 23χρονος άνδρας από τη Συρία είχε επιτεθεί σε τέσσερις γυναίκες καθώς και σε ένα κορίτσι μόλις 13 ετών. Ο «δράκος» είχε βρεθεί στην φυλακή για έναν χρόνο κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση κατά μίας γυναίκας με καταγωγή από την Ουκρανία στην περιοχή των Γρεβενών και είχε αποφυλακιστεί στις 11 Αυγούστου 2023.

Στις 27 Οκτωβρίου είχε αποπειραθεί να βιάσει άλλη μία κοπέλα σε στάση του τραμ στην περιοχή της Γλυφάδας. Στις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Mega, επιτέθηκε σε μία 13χρονη στην οδό Νικηταρά στα Εξάρχεια. Το κοριτσάκι ανέφερε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στα Εξάρχεια, ο άντρας την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη θέλησή της. Το κορίτσι έβαλε τις φωνές και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Στις 20 Νοεμβρίου επιτέθηκε σε μία 27χρονη και σε μία 29χρονη.

«Άκουσα τις φωνές για βοήθεια»

«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για «βοήθεια» και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», τόνισε ο κ. Φώτης Τασόπουλος, ο άνδρας που έσωσε το πρωί της Δευτέρας την 29χρονη γυναίκα.

«Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους. Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις…» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 23χρονος, 10 λεπτά μετά την επίθεση στην 29χρονη επιτέθηκε στην 27χρονη.

«Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» ανέφερε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, τα οποία και έδωσε στην αστυνομία, αλλά όπως σημειώνει «έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη. Την βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό και να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές. Έλεγε: πήγε να με βιάσει και έτρεμε ολόκληρη» ανέφερε ο κ. Τασόπουλος όταν πήγε κοντά του το θύμα μετά την επίθεση.