Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης  ο «Δράκος των Εξαρχείων».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, η σύλληψή του έλαβε χώρα στην πλατεία Κάνιγγος.

Ο λόγος 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Ο δράστης φέρεται να αναγνωρίστηκε από το βίντεο της επίθεσης την προηγούμενη Πέμπτη.

Μέσα σε 48 ώρες σημειώθηκαν τρεις επιθέσεις από έναν άνδρα που φέρεται να μιλούσε σπαστά αγγλικά. Η πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση σημειώθηκε στις 18 Νοεμβρίου επί της οδού Βαλτετσίου.

Στις 16 Νοεμβρίου η πρώτη επίθεση;

Βίντεο ντοκουμέντο που απεικονίζει την τέταρτη επίθεση του «Δράκου των Εξαρχείων», φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο , ο άντρας – που φοράει την ίδια βερμούδα, όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν – βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και περιφέρεται. Λίγο πιο πέρα διακρίνεται μία γυναίκα.

Στη συνέχεια ο άνδρας επιτίθεται στην γυναίκα, προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει μπροστά στο ασανσέρ. Η γυναίκα, η οποία εργάζεται ως γιατρός σε ιατρείο, αντιδρά και βάζει τις φωνές.

Για καλή της τύχη συνάδελφός της άκουσε τις φωνές της και άρχισε να κυνηγά τον δράστη, με τον «Δράκο των Εξαρχείων» να τρέπεται σε φυγή.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση του «Δράκου» στα Εξάρχεια.