Ευαγγελία Καμάρα: «Πολλοί δεν έχουν καταλάβει πόσο μεγάλη σειρά είναι το Milky Way»

Η Ευαγγελία Καμάρα μιλά στο Βήμα για το Milky Way, τη συνεργασία της με τον Βασίλη Κεκάτο και τα όνειρά της για το μέλλον.

Ευαγγελία Καμάρα: «Πολλοί δεν έχουν καταλάβει πόσο μεγάλη σειρά είναι το Milky Way»
Φωτ.: Νίκος Κόκκας

Μέχρι σήμερα, η ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία είχε μία Βίρνα και μοναδική. Μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στην πολύ ξεχωριστή κοριτσοπαρέα, που μας πρωτοσυστήθηκε πριν από δύο εβδομάδες μέσα από το Milky Way του Βασίλη Κεκάτου, βρίσκεται άλλη μια Βίρνα, η οποία αναιρεί κάθε ακούσιο νοητικό αυτοματισμό κάναμε καθείς ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν κοινωνία στο άκουσμα του εν λόγω ονόματος ως τώρα. Η επιλογή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από αυτή την άποψη. Αλλά, ταυτόχρονα , έχει και «πολλή πλάκα», όπως λέει μιλώντας στο Βήμα η Ευαγγελία Καμάρα που υποδύεται την 17χρονη Βίρνα του Milky Way.

Έχοντας σπουδάσει ζαχαροπλαστική και διαιτολογία, όταν ήρθε η πρόταση του Βασίλη Κεκάτου να συμμετέχει στην επερχόμενη τηλεοπτική του σειρά, η Ευαγγελία δούλευε σε ζαχαροπλαστείο. Δεν δίστασε όμως να αδράξει την ευκαιρία και έκτοτε η ζωή της μπήκε σε νέα τροχιά. Πολλά πράγματα – αλλά, ταυτόχρονα, όχι και τόσα – άλλαξαν από εκείνον τον Οκτώβρη που για πρώτη φορά είδε τρομοκρατημένη μια κάμερα να έρχεται σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό της, όπως αφηγείται η ίδια δίχως να χάνει λεπτό το υπέροχο, ζεστό της χαμόγελο.

Φωτ.: Νίκος Κόκκας

Ευαγγελία, αν δεν κάνω λάθος, δεν είχες καμία σχέση με την υποκριτική πριν την συμμετοχή σου στο Milky Way… Είχες σκεφτεί ποτέ ότι θα έκανες κάτι τέτοιο;

«Όχι, δεν είχα καμία σχέση, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν μικρή κι έβλεπα τηλεόραση, με γοήτευε η ιδέα να συμμετέχω κι εγώ σε σειρές ή να κάνω διαφημιστικά. Βέβαια, ήμουν ένα παιδί που άλλαζε συνέχεια γνώμη ως προς το τι θα ήθελα κάνω όταν μεγαλώσω. Και ακόμα και τώρα θέλω να κάνω πολλά πράγματα στη ζωή μου, δεν θα ήθελα να περιοριστώ μοναχά σε ένα. Το σίγουρο είναι ότι μου αρέσει οτιδήποτε είναι δημιουργικό».

Και τελικά πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Βασίλη Κεκάτο;

«Ακριβώς επειδή αυτή η γοητεία που μου ασκούσε η τηλεόραση δεν έπαψε καθώς μεγάλωνα, κάποια στιγμή, ενήλικη πια, πήγα σε ένα πρακτορείο. Πιο πολύ σαν χόμπι. Ο Βασίλης, λοιπόν, με βρήκε μέσω του πρακτορείου. Στη συνέχεια κάναμε ένα δοκιμαστικό, του άρεσα κι έτσι ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι».

Πώς σου φάνηκε η όλη εμπειρία;

«Στο πρώτο γύρισμα, θυμάμαι, είχα πάθει πολιτισμικό σοκ. Είχα γουρλώσει τα μάτια και κοιτούσα την κάμερα με τρόμο. Σκεφτόμουν από μέσα μου “τι κάνω εγώ εδώ;!”. Ταυτόχρονα, ο Βασίλης προσπαθούσε να με ηρεμήσει. Με βοήθησε πάρα πολύ, όπως και το όλο πλαίσιο, τα κορίτσια, όλοι. Και κάπως έτσι, από το δεύτερο γύρισμα και μετά ήμουν πολύ άνετη, λες και το έκανα χρόνια. Μετά το πρώτο σοκ ήταν όλα πιο εύκολα».

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων επισκεφτήκατε πολλά μέρη εκτός λεκανοπεδίου. Το να λείπεις έτσι καιρό από το σπίτι για δουλειά πώς σου φάνηκε;

«Το έβλεπα σαν ένα roadtrip με φίλους από αυτά που βλέπεις στις ταινίες. Απλά, εμείς παράλληλα γυρίζαμε και μια ταινία. Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Προσωπικά, δεν είχα κάνει και πολλά ταξίδια πριν. Δεν είχε τύχει. Μόνο ό,τι εκδρομές είχαμε πάει με το σχολείο. Οπότε ήταν μια υπέροχη εμπειρία κατά την οποία είχα την ευκαιρία να δω και μέρη που δεν είχα επισκεφθεί ποτέ πριν. Και φυσικά, έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Γνώρισα μια καινούρια τέχνη, είδα πώς λειτουργούν τα γυρίσματα και, επιπλέον, έμαθα πώς να διαχειρίζομαι το άγχος μου».

Φωτ.: Νίκος Κόκκας

Τι ήταν αυτό που σε άγχωνε τόσο;

«Παράλληλα με τα γυρίσματα, δούλευα και σε ζαχαροπλαστείο. Ουσιαστικά, ήρθαν και οι δύο δουλειές ταυτόχρονα. Τύχανε όλα μαζί. Ξεκίνησα στο ζαχαροπλαστείο Σεπτέμβριο και Οκτώβρη με πήραν στη σειρά. Ήταν όλα πολύ κοντά, δεν ήξερα και τι θα γίνει με τη σειρά, οπότε δεν μπορούσα να αφήσω την άλλη δουλειά. Όλο αυτό μου προκάλεσε πολύ άγχος να τα ισορροπήσω όλα. Ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι αναρωτιέμαι πώς τα κατάφερα. Υπήρχε ευτυχώς μεγάλη κατανόηση κι από τις δύο πλευρές, αλλά και πάλι, εμένα μου άρεσαν και τα δύο και ήθελα να ανταπεξέρχομαι όσο καλύτερα γίνεται».

Μετά το Milky Way, σκέφτεσαι λίγο πιο σοβαρά την υποκριτική;

«Ναι, θα ήθελα πολύ να το εξελίξω, να κάνω κάποια σεμινάρια για αρχή. Ήδη βρίσκομαι σε μια διαδικασία αναζήτησης. Θα ήθελα επίσης να κάνω και θέατρο. Με γοητεύει πολύ η αμεσότητα που έχει με το κοινό, το ότι συμβαίνει εδώ και τώρα. Απλώς, επειδή δεν είμαι του χώρου, είμαι πολύ καινούρια, αισθάνομαι παράλληλα ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίσω έναν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο να βρω δουλειές. Θα πρέπει πάντα να είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, να ζητούν δηλαδή μια κοπέλα με τα δικά μου χαρακτηριστικά».

Η σειρά βάζει πολλά από τα ελληνικά στερεότυπα στο μικροσκόπιο. Θεωρείς ικανή μια σειρά να «μετακινήσει» ιδεολογικά μια κοινωνία ή έστω ένα μέρος της;

«Καταρχάς, καλό θα ήταν να μπορούσαμε να ζούμε σε μια κοινωνία χωρίς στερεότυπα. Εφόσον όμως δεν μπορούμε, είναι καλό να έρχεται μια σειρά και να σε βάζει σε σκέψη. Βλέποντας το Milky Way, μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν και κατά πόσο είμαστε σαν αυτούς τους ανθρώπους, σε τι βαθμό οι ιστορίες τους μοιάζουν με τις δικές μας· μπορεί να αναρωτηθεί ακόμα και αν μπορούμε να αλλάξουμε. Αν και η σημαντική ερώτηση εδώ είναι αν θέλουμε να αλλάξουμε. Γιατί είναι κι αυτό. Όταν έχει βολευτεί ένας άνθρωπος, έχει βολευτεί. Το να αλλάξει κανείς συνήθειες δεν είναι καθόλου απλό. Πιστεύω όμως ότι όσοι παρακολουθήσουν το Milky Way, θα μπουν σε διαφόρων ειδών σκέψεις γιατί είναι μια σειρά που σηκώνει έναν καθρέφτη στην ελληνική κοινωνία και παρουσιάζει μια πολύ αληθινή εικόνα. Μπορεί, για παράδειγμα, πιο νεαρά άτομα να αναρωτηθούν “μιλάμε όντως έτσι;”».

Σε σχέση με τη γλώσσα, ήταν εξαρχής το σενάριο γραμμένο με αυτόν τον τρόπο; Ή πολλά από αυτά που ακούμε ήταν και προσθήκες δικές σας όσον αφορά το slang;

«Ακολουθήσαμε πολύ πιστά το σενάριο, το οποίο ήταν εξαρχής γραμμένο έτσι. Πολύ λίγα πράγματα αλλάξαμε κι αυτά είχαν να κάνουν περισσότερο με το ύφος. Τώρα, ναι, μπορεί να προσθέσαμε και κανένα slang, αλλά κατά βάση ακολουθήσαμε πιστά το σενάριο».

Φωτ.: Νίκος Κόκκας

Σου ήταν οικείο αυτό το στυλ ομιλίας;

«Μου ήταν εξαιρετικά οικείο από την πρώτη κιόλας φορά που διάβασα το σενάριο. Στη Βίρνα μάλιστα έβρισκα και πολλά στοιχεία του εαυτού μου, από την αρχή ένιωθα ότι αυτά τα λόγια θα μπορούσαν να είναι και δικά μου, ήταν γραμμένα με μια γλώσσα πολύ κοντά στη δική μου. Ήταν σαν να με ήξερε ο Βασίλης από πριν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κι από άποψη υποκριτικής να μην χρειάζεται να κάνω και τόσα πολλά για να μπω στον ρόλο. Ήμουν ήδη στον ρόλο με κάποιο τρόπο».

Σου θυμίζει καθόλου τον έφηβο εαυτό σου η Βίρνα;

«Η αλήθεια είναι πως ως έφηβη ήμουν πολύ διαφορετική. Ήμουν κλειστή, σχεδόν αντικοινωνική, πολύ ντροπαλή και τρομερά σπιτόγατα. Δεν έκανα πολύ εύκολα φιλίες, οπότε δεν είχα ζήσει το κομμάτι αυτό της εφηβικής κοριτσοπαρέας. Μετά τα είκοσι βγήκε η Βίρνα από μέσα μου, η οποία είναι μέσα σε όλα, ισορροπεί τις καταστάσεις, έχει συχνά τρελές ιδέες, κάνει μεγάλα όνειρα και θέτει υψηλούς στόχους».

Ποιοι είναι οι στόχοι της;

«Η Βίρνα αγαπά τον στίβο και στόχος της είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Φυσικά, πρόκειται για έναν τεράστιο στόχο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αυτό είναι το δικό της σχέδιο απόδρασης από την επαρχία όπου δεν υπάρχουν ευκαιρίες».

Στην Ελλάδα βλέπουμε συχνά πως ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος ένταξης για παιδιά μεταναστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Η αλήθεια είναι ότι η σειρά το θίγει και αυτό το θέμα. Το πόσο πιο εύκολα δηλαδή θα ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και θα τύχουν ευρύτερης αποδοχής – θα πάρουν ενδεχομένως χαρτιά, θα πάρουν την ελληνική υπηκοότητα – παιδιά μεταναστών που γίνονται αθλητές υψηλού κύρους σε σχέση με παιδιά που δεν έχουν την τύχη ή τις ευκαιρίες να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Γι’ αυτό και όσα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ασφαλώς και το κάνουν ώστε να πάνε μπροστά. Για όσα παιδιά όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, είναι πραγματικά θλιβερό το να έχεις μεγαλώσει σε μια χώρα, να έχεις μάθει την ιστορία της, τη γλώσσα και να μην σε αναγνωρίζουν. Ξέρω πολλά παιδιά που βρίσκονται σε αυτή τη θέση».

Φωτ.: Νίκος Κόκκας

Φοβάσαι καθόλου τα αρνητικά σχόλια και τις αντιδράσεις;

«Όχι. Πιστεύω ότι ακόμα και τα αρνητικά σχόλια και οι αντιδράσεις δείχνουν ότι κάποιοι κάθισαν και είδαν τη σειρά, επένδυσαν σε αυτήν και μάλιστα ταρακουνήθηκαν. Κι αυτό εν τέλει μάλλον είναι καλό».

Θα δεις τη σειρά;

«Φυσικά! Στο πρώτο επεισόδιο οργανώσαμε με τους φίλους και την οικογένειά μου ολόκληρο event! Η μητέρα μου είναι φαν του Milky Way, αν και νομίζω δεν έχει καταλάβει ακόμα πόσο μεγάλη είναι η σειρά, όπως πολύς κόσμος. Πάντως, ο αγαπημένος της χαρακτήρας είναι ο Τζο».

To «Milky Way» προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 23:10 στο MEGA. Μετά το τέλος του κάθε επεισοδίου θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά on demand στο Vodafone TV.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr