Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον πρώην στενό συνεργάτη και διαχρονικό του φίλο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, κατά βάση πολιτικές. Κανείς όμως δεν μιλάει για το άπαιχτο παϊδάκι του Σπύρου καθώς η συγκεκριμένη ταβέρνα αποτελεί πόλο έλξης, χρόνια τώρα, των απανταχού παϊδακιστών, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Φυσικά δεν έχει ανάγκη από διαφήμιση, επισημαίνει,  αφού για να βρεις να καθίσεις στον πεζόδρομο της οδού Θράκης πρέπει να πάρεις ένα τηλεφωνάκι νωρίτερα ακόμη και τις καθημερινές.

Συνεπώς, σε τέτοια ατμόσφαιρα όπου η τσίκνα του λαχταριστού κρέατος ανακατεύεται με το σκόρδο από το τζατζίκι (αλύπητα τις ρίχνει τις σκελίδες ο μπαγάσας) και το λευκό χύμα κρασί, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μετράς τα τετραγωνάκια του καρό τραπεζομάντηλου με τα λαδωμένα δάχτυλα.

Συμπέρανα λοιπόν, λέει ο ΒΗΜΑτοδότης,  ότι η φωτογραφία του προέδρου Αλέξη που έπαιζε με το κινητό, ελήφθη πριν το πέσιμο στο παϊδάκι ή στο μεσοδιάστημα, μεταξύ κοκορετσίου και πατάτας. Γιατί μετά: «Τραγουδάει η καρδιά και ο νους σταματάει, σωπαίνει» όπως έλεγε η Λίτσα Διαμάντη.

Το προηούμενο το Κώστα Καραμανλή

Όσον δε για τους ευρύτερους συνειρμούς αναπόφευκτα ανέτρεξα , σημειώνει η στήλη, στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ο οποίος συνέδεσε την έξοδο του από την κεντρική πολιτική σκηνή με την είσοδο του σε ταβέρνες – ορόσημα της σούβλας.

Μάλιστα εξορμούσε ανά την επικράτεια με αιωρούμενο το σενάριο της επιστροφής προκειμένου να δίδεται η εντύπωση ότι « η χώρα με μέλλει, όχι το φριγαδέλι».

Αν και η είδηση μπορεί να εκληφθεί ως… άχρηστη, ωστόσο θα το διακινδυνεύσω και να σας πληροφορώ ότι τον λογαριασμό τον πλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και άφησε μάλιστα 20 ευρώ φιλοδώρημα.

Ίσως, λένε οι κακεντρεχείς φίλοι του να μην είχε εκείνη την ώρα άλλα ψιλά.