Ο Δημήτρης Τσιόδρας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή LIVE NEWS και αναφέρθηκε στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο μεγάλες εταιρίες μετά από έλεγχο από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

«Υπάρχει ένα νόμος που επιβάλλει κόφτη κέδρους δηλαδή ότι δεν μπορείς να έχεις περισσότερο κέρδος τώρα από αυτό που είχες το 2021. Έτσι, εάν φαίνεται πως εκμεταλλεύεσαι την κατάσταση προκειμένου να κερδίσεις παραπάνω παίρνεις πρόστιμο. Το είχε πει και ο πρωθυπουργός πως θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι. Έχουν ήδη επιβληθεί πρόστιμα σε 4 εταιρίες και θα συνεχιστεί η έρευνα, όχι μόνο σε εταιρίες».σ

Σε σχέση με τα νέα μέτρα για την οικονομία που πρόκειται να λάβει το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας είπε πως όλες οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εγώ δεν έχω να δώσω κάποια είδηση αλλά αυτό το δίνει ο πρωθυπουργός. Έχουμε δείξει όμως, πως ότι μπορούμε να επιστρέψουμε το κάνουμε. Δεν θα αργήσουν να γίνουν οι ανακοινώσεις».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, είπε πως υπάρχει ανησυχία για μεταναστευτικό ρεύμα.

«Εμείς ακολουθούμε μία δίκαιη αλλά αυστηρή πολιτική. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε αυστηροί. Όσον αφορά τις δευτερογενείς εισροές, δηλαδή όταν έρχεται κάποιος στην Ελλάδα παίρνει άσυλο και πηγαίνει στη Γερμανία, με βάση του κανονισμούς μέσα σε 90 μέρες θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Υπάρχουν αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων που λένε πως δεν πρέπει να επιστρέψουν εδώ γιατί εμείς δεν δίνουμε παροχές τέτοιες που θα αντιστοιχούσαν στο επίπεδο που θέλουν. Οπότε χρειάζονται μία συγκεκριμένη πολιτική. Τώρα δέχονται πως υπάρχει ζήτημα διακινητών και πως πρέπει να ακολουθήσουμε μία άλλη πολιτική».

Σε σχέση με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχει.

«Έχει πολύ ενδιαφέρουν η δήλωση του Κασσελάκη. Επί της ουσίας, δεν αμφισβητεί τον κ. Τσακαλώτο με αυτά που είπε, αλλά είναι η ουσία της πολιτικής που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας γιατί η απόφαση για το μαξιλάρι, ήταν μία απόφαση κυβερνητική η οποία ήρθε ύστερα από το 100 δις που φόρτωσε στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας. Δεν ξέρω εάν το κάνει ηθελημένα ή λόγω άγνοιας της πρόσφατης ιστορίας αλλά αυτό που είπε δεν στρέφεται κατά του κ. Τσακαλώτου αλλά στρέφεται ευθέως κατά του κ. Τσίπρα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δω εάν θα πάει στην πορεία για το Πολυτεχνείο», είπε και πρόσθεσε:

«Έχουν φύγει κάποιοι βουλευτές ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω θα φύγουν κα άλλοι. Δεν νομίζω να έφυγαν για να μείνουν σπίτι τους. Αυτό που βλέπω είναι πως ακόμα και εάν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή πάρει κάποια μονάδα το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμβεί κάποια πολιτική ανατροπή».