Πολυδαίδαλη και μυστηριώδης εξελίσσεται η  υπόθεση του θανάτου  της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου.

Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το θάνατο αλλά και την μαρτυρική ζωή της 23χρονης κοπέλας ενώ νέες αποκαλύψεις κάνουν λόγο για μια διπλή πιθανότητα: Στην υπόθεση να υπάρχει και τέταρτος δράστης αλλά και τρίτη δολοφονία. Τόσο οι αστυνομικές όσο και οι δικαστικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα βαθύτατη έκπληξη δημιουργεί στην κοινή γνώμη το «θέατρο» της μάνας της 23χρονης κοπέλας που αμέσως μετά τη διαπίστωση του θανάτου της κόρης της υποδυόταν τη χαροκαμένη μάνα που δεν ήθελε πια τη ζωή της.

Τραγικό πρόσωπο ο πατέρας  καθώς φαίνεται να ζούσε εν αγνοία των όσων  εξελλίσονταν στην οικογένειά του καθώς δεν είχε ιδέα  ότι η Φαίη στα 23 της όχι μόνο είχε αποκτήσει ήδη ένα τρίτο παιδί αλλά κυοφορούσε και ένα τέταρτο. Ωστόσο οι αμφιβολίες και οι ενέργειές του ήταν αυτές που οδήγησαν στη μερική διαλεύκανση της δολοφονίας της κόρης του και στη σύλληψη της μάνας, της αδερφής και της σπιτονοικοκυράς που εμπλέκονται στη δολοφονία της.

Ο 4ος εμπλεκόμενος και το μαύρο τζιπ

Σύμφωνα με το Mega, οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή ενός 42χρονου Αλβανού στη δολοφονία της 23χρονης. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί φαίνεται πώς έχουν διαπιστώσει ότι το θύμα δεν δολοφονήθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε τυλιγμένο σε μία κουβέρτα και πως στο σημείο αυτό μεταφέρθηκε με ένα μαύρο τζιπ.

Εξετάζεται αν ο οδηγός του τζιπ είναι πράγματι ο 42χρονος Αλαβανός, αν είναι συνεργάτης της σπιτονοικοκυράς και ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στην περιοχή της Κυψέλης.

Αποκαλυπτικά είναι τα τελευταία στοιχεία της έρευνας και για τη δράση της 57χρονης σπιτονοικοκυράς που ήδη έχει συλληφθεί και κατηγορείται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega από το 2021 έως το 2023 είχε κατηγορηθεί για κλοπές, απάτες, υπεξαιρέσεις και ληστείες.

Το ενδεχόμενο της τρίτης δολοφονίας

Η δικηγόρος του πατέρα της 23χρονης, Βούλα Δημητριάδου, υπαινίχθηκε  ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει και τρίτη δολοφονία.

H Βούλα Δημητριάδου ανέφερε αρχικά: «Όταν πρόκειται για ειδεχθή εγκλήματα κανείς δεν θα πει ότι σκότωσα. Εδώ έχουμε σοβαρότατες και συστηματικές κακοποιητικές πράξεις εν ζωή, μάλιστα η κατηγορία που αποδίδεται είναι σε βάρος αδύναμου προσώπου, συνοίκου κι εγκύου. Όταν δολοφονήθηκε δεν ήταν έγκυος, οι κακοποιήσεις γίνονταν κατά την περίοδο που κυοφορούσε».

«Όταν εντοπίστηκε η Φαίη, 8 Οκτωβρίου του 2021 ως γυναίκα αγνώστων στοιχείων, δεν κυοφορούσε. Δεν μπορώ να πάρω θέση πόσο μηνών έγκυος ήταν το προηγούμενο διάστημα», είπε, μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου, συμπληρώνοντας:

Όταν προσήλθε στις 18 Αυγούστου του 2021 στο νοσοκομείο, είχε μια κάκωση σοβαρή, που χαρακτηρίζεται βαριά σωματική βλάβη, στον αριστερό της ώμο. Αποφεύχθει να γίνει ο ακτινολογικός έλεγχος γιατί ήταν έγκυος. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ήταν 2, 3 ή 5».

Η Φαίη σήμερα θα ζούσε, αν….

Η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου, αναφέρει πως δεν ήταν η πρώτη φορά που η 23χρονη κατέληγε στο νοσοκομείο χτυπημένη και εκτιμά πως  «αν γίνονταν ενέργειες εγκαίρως» η Φαίη σήμερα θα ζούσε.  Στην συνέχεια, αποκάλυψε πως η Κοινωνική Υπηρεσία «είχε επισκεφτεί το σπίτι της 57χρονης (σ.σ. σπιτονοικοκυράς) όπου διέμεναν όλες οι κυρίες αυτές.

Εφόσον έγιναν οι καταγγελίες και μετά (…), η 57χρονη είχε ετοιμάσει αποσκευές και ήθελε δήθεν να φύγει. Για αυτό το κορίτσι (σ.σ. την Φαίη) δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Σίγουρα αν γίνονταν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν τα πράγματα, η Φαίη θα ζούσε».

Σχετικά με τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι απεικονίζουν την βιαιότητα των χτυπημάτων που δεχόταν η 23χρονη σχολίασε η δικηγόρος: «Το ψέμα που εισέπραξε ο πατέρας είναι ότι πρόκειται για τροχαίο, έτσι του είπαν. Η δε θυγατέρα πάντα απέφευγε να του πει πράγματα κι όταν έκανε ο πατέρας ολιγόλεπτες επισκέψεις στην κατοικία χτυπούσε το τηλέφωνο και την καλούσε η 57χρονη. Από έρευνα του ιδιωτικού ερευνητή έχουν περισυλλέγει μαρτυρίες ανθρώπων που αναφέρουν ότι άκουγαν τα ουρλιαχτά από την πολυκατοικία. Υπάρχει μάρτυρας που λέει ότι το παιδάκι της Φαίη ανέφερε ότι την χτύπαγε στην κοιλιά η 57χρονη για να αποβάλλει».

Για τον ρόλο της μητέρας της Φαίης η δικηγόρος δήλωσε: «Έχει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Η μητέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα έμενε μαζί με την Φαίη, δεν γνώριζε; Και η αδελφή του θύματος και η μητέρα είπαν στον πατέρα ότι δεν χρειάζεται να βάλει δικηγόρο, προσπάθησαν παντοιοτρόπως να τον αποτρέψουν από τα να κάνει έρευνα».

Ερωτηθείσα η δικηγόρος αν υπάρχει και δεύτερη κατηγορία σε βάρος των συλληφθεισών απάντησε: «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε χωρίς να κληθεί το ΕΚΑΒ, εμένα με παραπέμπει σε κάτι άλλο».

Τα στοιχεία «χτυπούσαν καμπανάκι»

Ο Χάρης Βεραμόν, ιδιωτικός ερευνητής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, υπογράμμισε την ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών του κράτους, με αποτέλεσμα το «τεράστιο μπέρδεμα» που επικράτησε. «Δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες οι υπηρεσίες δε συνεννοούνται σωστά μεταξύ τους και δεν υπάρχει ροή ώστε να μπορεί το σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Γίνεται ένα τεράστιο μπέρδεμα».

Ο ίδιος τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την υπόθεση, τα στοιχεία «χτυπούσαν καμπανάκι» ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, καθώς «μια σορός τυλιγμένη με κουβέρτα δε θα μπορούσε να είναι τυχαία στο συγκεκριμένο σημείο».  Ο ιδιωτικός ερευνητής υπογραμμίζει πως είναι πιθανή και η εμπλοκή άλλου ανθρώπου για τη μεταφορά της σορού στο σημείο που βρέθηκε.

Πρόσθεσε δε «Μια εκτίμηση, πιθανότατα είναι ένας άνθρωπος ακόμα ο οποίος σίγουρα έχει συμβάλλει σε όλο αυτό, έχει βοηθήσει να μεταφερθεί η σορός. Δε θα μπορούσε ένα άτομο να το κάνει αυτό».

Η υποτιθέμενη συντριβή της μάνας

Συντετριμμένη δήλωνε η μητέρα της Φαίης όταν είχε μιλήσει στην εκπομπή Live News: «Ψυχολογία δεν υπάρχει, τίποτα δεν υπάρχει. Τίποτα. Από εκεί είναι, από εκεί ξεκίνησαν, γιατί έπαθα το πρώτο μου έμφραγμα, γιατί μου το βρήκαν πριν δύο – δυόμισι χρόνια. Λέω μάλιστα, ευχαριστώ πολύ. 9 Οκτωβρίου πέθανα, 18 Ιουλίου ξαναγεννήθηκα. Ειρωνεία της τύχης δεν είναι αυτό. Πολύ μεγάλη ειρωνεία. Η ψυχολογία μου είναι χαμένη, δεν υπάρχει κορίτσι μου. Πάρε με, γιατί είμαι σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση που δεν ξέρω. Έτσι μου έρχεται να φουντάρω. Ωραία, μαθαίνω ποιος το έκανε όλο αυτό ή ποιοι. Και; Και; Μου γύρισαν πίσω το παιδί μου; Κανένας» υποστήριζε.

«Σίγουρα θα είναι μία δικαίωση, αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι. Στο χώμα, στο χώμα θα είναι πάντα. Και μετά σε ένα κασελάκι. Απλά τα πράγματα. Δεν θέλω, μου κάνει κακό. Το βράδυ δεν κοιμάμαι. Ξέρεις πως αισθάνομαι; Με έχουν σκοτώσει και όχι μία φορά, τέσσερις φορές. Μαζί με τη Φαίη μου και τα παιδάκια της».

Τα τρία ανήλικα της 23χρονης και η αδίστακτη Παγώνα

Η Φαίη είχε κάνει τρία παιδιά και ετοιμαζόταν να φέρει στη ζωή το τέταρτο παιδί της, όταν βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Τα ίχνη της είχαν χαθεί στις 8 Οκτωβρίου 2021 στην Κυψέλη. Για την εξαφάνισή της είχε εκδοθεί missing alert, με την κοπέλα να εντοπίζεται νεκρή την ίδια ημέρα.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα παιδιά της 23χρονης απομακρύνθηκαν από το τοξικό περιβάλλον που ζούσαν και έχουν δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες δηλαδή πριν βρεθεί νεκρή, είχε αποβάλλει βιαίως το παιδί που κυοφορούσε από τα χτυπήματα που δεχόταν στην κοιλιά.

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε πρόσφατα και μόλις πριν δύο ημέρες συνελήφθη η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της άτυχης 23χρονης.