Η ανάδειξη των λεπτομερειών στην υπόθεση της δολοφονίας της 23χρονης Φαίη Μπακογιώργου συνεχίζουν να προκαλούν απόγνωση.

Η Φαίη είχε βρεθεί νεκρή πριν από δύο χρόνια, 500 μέτρα από το σπίτι της στην Κυψέλη, τυλιγμένη σε κουβέρτα.

Όπως, μόλις χθες έγινε γνωστό, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η νεαρή γυναίκα είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης από τη μητέρα, την αδερφή και τη σπιτονοικοκυρά της.

Οι άγροι βασανισμοί

Πρόκειται για τρεις πραγματικά αδίστακτες γυναίκες όπως προκύπτει από τα όσα περιγράφονται στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους καθώς  κακοποίησαν κατ’ επανάληψη την άτυχη 23χρονη. Την ξυλοκοπούσαν, την απειλούσαν, την εξωθούσαν σε πορνεία και επαιτεία. Η Παγώνα δε χτυπούσε με ρόπαλο τα τρία ανήλικα παιδιά της δολοφονημένης νεαρής γυναίκας.

Όταν η Φαίη έβγαινε για να ζητιανέψει, την συνόδευε πότε η σπιτονοικοκυρά της η Παγώνα, πότε η αδερφή της η Κατερίνα, προκειμένου να σιγουρευτούν όλα θα γίνουν σωστά, ενώ συνεργασία είχαν οι δυο τους και στο «κλείσιμο» των τα τα ερωτικών ραντεβού της δολοφονημένης 23χρονης. Τα ραντεβού κανόνιζε η σπιτονοικοκυρά Παγώνα και τα ενέκρινε η αδερφή του θύματος, Κατερίνα.

Ολα αυτά τα βασανιστήρια ήταν σε γνώση και της μητέρας της 23χρονης η οποία όχι μόνο δεν παρενέβη υπέρ του παιδιού της αλλά συμμετείχε στις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος της και για το λόγο αυτό είναι και αυτή κατηγορουμένη, όπως και οι άλλες δύο, για σοβαρότατα κακουργήματα.

Ενώπιον του Εισαγγελέα

Και οι τρεις κατηγορούμενες οι οποίες συνελήφθησαν χθες,  οδηγούνται σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης προκειμένου να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και να δώσουν τις πρώτες εξηγήσεις για όσα κατηγορούνται.

Τα τρία ανήλικα της 23χρονης και η αδίστακτη Παγώνα

Η Φαίη είχε κάνει τρία παιδιά και ετοιμαζόταν να φέρει στη ζωή το τέταρτο παιδί της, όταν βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Τα ίχνη της είχαν χαθεί στις 8 Οκτωβρίου 2021 στην Κυψέλη. Για την εξαφάνισή της είχε εκδοθεί missing alert, με την κοπέλα να εντοπίζεται νεκρή την ίδια ημέρα.

Από τότε ο πατέρας της προσπαθούσε να βρει τον δολοφόνο του παιδιού του, ψάχνοντας πληροφορίες για το διαμέρισμα «κολαστήριο» όπου έμενε η Φαίη Μπακογιώργου, με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι η κόρη του είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης και μαστροπείας.

«Τη χτυπούσαν και την κακοποιούσαν, χτυπούσαν και τα παιδιά. Την εξωθούσαν στην πορνεία, γι΄αυτό και είχε τόσα παιδιά σε τόση μικρή ηλικία. Ήξεραν ότι εάν εγώ μάθαινα κάτι θα κινούσα γη και ουρανό», είχε δηλώσει τότε ο πατέρας της Φαίης.

Η μητέρα και η αδελφή της Φαίης, κατηγορούμενες σήμερα, ισχυρίζονταν τότε ότι ο πατέρας της οικογένειας γνωρίζει τον δολοφόνο του θύματος και ότι θα πρέπει να μιλήσει.

Ωστόσο, η υπόθεση εξιχνιάστηκε κατόπιν της δικής του επιμονής ο οποίος πραγματοποίησε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού του και με όλα τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει πριν ένα χρόνο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές αξιολόγησαν και αξιοποίησαν τα στοιχεία της μήνυσης και προχώρησαν στη σύλληψη των τριών γυναικών.

Νεκρή και η ηλικιωμένη που βασάνισε η Παγώνα

Τα ίδια βασανιστήρια με την άτυχη 23χρονη φέρεται να υπέστη και μία ηλικιωμένη που εκείνη την περίοδο φιλοξενούσε στο σπίτι της η Παγώνα. Η γυναίκα πέθανε λίγο μετά τον θάνατο της Φαίης. Και σε αυτήν η σπτιτονοικοκυρά κατηγορείται ότι είχε κακοποιητική συμπεριφορά και την ανάγκαζε να ζητιανεύει προκειμένου εκείνη να επωφελείται τα χρήματα.

Εκτός των άλλων βασανιστηρίων που της έκανε, φέρεται να την έσπρωχνε στις ρόδες διερχόμενων οχημάτων προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τους τραυματισμούς της.

Ο θάνατος της ηλικιωμένης βεβαιώθηκε από ιδιώτη γιατρό στις 14 Μαΐου 2021. Τις πληροφορίες για το θάνατό της έδωσε

Οι κατηγορίες

Η σπιτονοικοκυρά κατηγορείται για :

– Ανθρωποκτονία – με δόλο αναφέρει το αστυνομικό δελτίο – δίχως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Η κατηγορία θα διευκρινιστεί σήμερα, αμέσως μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα στον οποίο θα οδηγηθούν οι κατηγορούμενες.

– Διακοπή κύησης (από την κακοποίηση η 23χρονη είχε χάσει το έμβριο που κυοφορούσε), πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και εμπορία ανθρώπων τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη για την ηλικιωμένη συγκάτοικό τους.

– Η μητέρα και η αδελφή του θύματος συνελήφθησαν για συνέργεια στην εμπορία ανθρώπου και για ανθρωποκτονία με δόλο (και αυτή η κατηγορία θα διευκρινιστεί από τον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης).