Για 31 χρόνια και 165 μέρες ο Bobi γαύγιζε και κουνούσε χαρούμενος την ουρά του κάθε φορά που έβλεπε κάποιος μέλος της οικογένειας Costa, με την οποία έζησε όλη του τη ζωή. Ο Bobi, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου, που είχε μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, πέθανε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε στα social media.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στο Facebook η κτηνίατρος Karen Becker, που τoν υποδέχτηκε πολλές φορές στο ιατρείο της. «Παρά το γεγονός ότι έζησε περισσότερο από κάθε σκύλο στην Ιστορία, οι 11.478 ημέρες του στη γη δεν θα ήταν ποτέ αρκετές για όσους τον αγαπούσαν» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Bobi, ένας καθαρόαιμος Rafeiro do Alentejo (πορτογαλικό μαστίφ), ήταν ο γηραιότερος σκύλος που έχει υπάρξει. Ο προηγούμενος ήταν ο Μπλούι της Αυστραλίας, ο οποίος πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

Η ηλικία του Bobi, αναφέρει το BBC, επικυρώθηκε από τη βάση δεδομένων κατοικίδιων ζώων της πορτογαλικής κυβέρνησης, την οποία διαχειρίζεται η Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων.

Ο Bobi έζησε όλη του τη ζωή με την οικογένεια Costa στο χωριό Conqueiros, κοντά στη δυτική ακτή της Πορτογαλίας. Ο Leonel Costa, ο οποίος ήταν τότε οκτώ ετών, δήλωσε ότι οι γονείς του είχαν πάρα πολλά ζώα και έπρεπε να θανατώσουν τα κουτάβια, αλλά ο Bobi δραπέτευσε. Ο Costa και τα αδέλφια του κράτησαν την ύπαρξη του σκύλου μυστική από τους γονείς τους, μέχρι που τελικά τον ανακάλυψαν και έγινε μέλος της οικογένειάς τους.

Το αφεντικό του πίστευε ότι το μυστικό μακροζωίας του ήταν «το ήρεμο και ειρηνικό περιβάλλον» στο οποίο ζούσε. Η μητέρα του Bobi έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών, ενώ ένας άλλος από τους σκύλους της οικογένειας πέθανε σε ηλικία 22 ετών.