Δεν θα συζητήσει την τύχη των ομήρων του στρατού του Ισραήλ, μέχρι η χώρα να σταματήσει την «επιθετικότητά» της στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η Χαμάς.

«Η στάση μας αναφορικά με τον στρατό του Ισραήλ είναι ξεκάθαρη: σχετίζεται με (ενδεχόμενη) ανταλλαγή κρατουμένων και δεν θα τη συζητήσουμε μέχρι το Ισραήλ να τερματίσει την επιθετικότητα του στη Γάζα και στους Παλαιστίνιους» δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάμ από τον Λίβανο, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Από την πλευρά του το Ισραήλ, ανέφερε ότι 1 στις 5 ρουκέτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ χτυπούν τη Γάζα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατου, Ντανιέλ Χαγκάρι. Μάλιστα, τόνισε ότι «σκοτώνουν τους δικούς τους ανθρώπους». Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό οφείλεται σε αστοχία υλικού.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επιβεβαιωμένα κρατούνται όμηροι στη Γάζα είναι 210, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει καθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Η Χαμάς απελευθέρωσε Αμερικανίδα όμηρο και την κόρη της

Χθες η Χαμάς δήλωσε ότι απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα όμηρο και την κόρη της μετά από διαμεσολάβηση του Κατάρ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ταξιαρχίες Ιζ αντ-Ντιν Αλ Κάσαμ (σ.σ. το όνομα της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς) ανέφεραν ότι απελευθέρωσαν τις δύο ομήρους για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Σε απάντηση στις προσπάθειες του Κατάρ, οι Ταξιαρχίες Ιζ αντ-Ντίν αλ-Κασάμ απελευθέρωσαν δύο Αμερικανούς πολίτες (μια μητέρα και την κόρη της) για ανθρωπιστικούς λόγους και για να αποδείξουν στον αμερικανικό λαό και τον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αμπού Ουμπάντια.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως είναι η δεύτερη φορά που η Χαμάς ισχυρίζεται πως απελευθέρωσε ομήρους.