Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του λόγω καρδιακής προσβολής κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Οκτωβρίου, μπροστά από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη.

Στα επεισόδια που προκλήθηκαν τραυματίστηκαν άλλα 63 άτομα, εκ των οποίων οι 43 αστυνομικοί, αναφέρεται σε ανακοίνωση της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης.

Το οργισμένο πλήθος, κυρίως από μέλη ισλαμιστικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκε έξω από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ μετά την είδηση για επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας.

Σε αντίστοιχη συγκέντρωση στην Άγκυρα το πλήθος επιχείρησε να εισβάλει στη πρεσβεία του Ισραήλ, αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ. Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης, της Χαμάς και της Τουρκίας. Η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο, προειδοποιώντας όσους Ισραηλινούς βρίσκονται στη χώρα να φύγουν αμέσως το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.