Η ατζέντα της ημέρας: Στάση αναμονής στη Γάζα – Η επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών – Δύο νεκροί στις Βρυξέλλες

Μετά το τέλος και του τρίτου τελεσιγράφου που είχε δώσει το Ισραήλ στους κατοίκους του βόρειου κομματιού της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή τους όλοι περιμένουν από στιγμή σε στιγμή την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης.

1

Προ των πυλών η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

2

Πως ερμηνεύουν τα κόμματα το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

  • Η αντίδραση του Μαξίμου: Τα χαμόγελα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών «πάγωσαν» στον β’ γύρο για το Μέγαρο Μαξίμου, αφού το στοίχημα του 13+3 χάθηκε. Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ, τα πολιτικά συμπεράσματα βγαίνουν την πρώτη Κυριακή», συμπληρώνοντας και ότι «η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη».
  • ΣΥΡΙΖΑ – ΠαΣοΚ: «Ο κύκλος της ήττας έκλεισε» είναι το μήνυμα της Κουμουνδούρου που εκτιμά ότι η «αυτοδιοικητική σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων έφερε καθοριστικό πλήγμα στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». Από την πλευρά τους στο ΠαΣοΚ  θεωρούν ότι «είναι μια προσωπική ήττα του κ. Μητσοτάκη και του συστήματος εξουσίας του Μαξίμου». «Θα εκφράσουμε τις αγωνίες του προοδευτικού κόσμου, γι’ αυτό καλούμε κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη να αγωνιστούμε μαζί για να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή» προσθέτουν.
  • Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων: Παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες στελέχη, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν λόγο για ανάγκη συνεργασίας, μέχρι και κοινής καθόδου ΠαΣοΚ – ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές στη Χαριλάου Τρικούπη δεν δείχνουν να έχουν διάθεση προσέγγισης με την Κουμουνδούρου.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Δύο νεκροί από τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

  • Η επίθεση: Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα γύρω στις 7:15 μ.μ. κοντά στην Place Sainctelette με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
  • Τα θύματα: Σύμφωνα με το Skynews και τα δύο θύματα φορούσαν φανέλες της Εθνικής Σουηδίας, ενόψει του χθεσινού αγώνα των προκριματικών του Euro που έγινε στις Βρυξέλλες, μεταξύ των εθνικών ομάδων του Βελγίου και της Σουηδίας, που διακόπηκε μετά το πέρας του πρώτου μέρους.
  • Ο δράστης: Μετά τις αιματηρές επιθέσεις ο δράστης ανέβασε βίντεο στο facebook λέγοντας ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους ενώ καυχήθηκε για το γεγονός πως έχει δολοφονήσει άπιστους. Στην πολύ βίαιη ομιλία του, ανέφερε ότι πυροβόλησε δύο ανθρώπους για να «εκδικηθεί τους μουσουλμάνους και ότι ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».
4

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

  • Καταιγίδες 48 ωρών: Σημαντική επιδείνωση πρόκειται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις που θα πλήξουν κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Ως επί το πλείστον θα «χτυπηθούν» η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Μακεδονία.
  • Πτώση της θερμοκρασίας: Σε παράλληλη δράση με τις νεροποντές, θα αρχίσει να γίνεται πιο αισθητό και το κρύο. Εμφανής θα είναι η διαφορά θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει μέχρι τους 20 βαθμούς το μεσημέρι. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει και στο πρώτο «άσπρισμα» βουνοκορφών στις ίδιες περιοχές. Στην Αττική θα επικρατήσουν αίθριος με ελαφριές νεφώσεις.
  • Πότε έρχεται βελτίωση: Τουλάχιστον από την Πέμπτη η άνοιξη πρόκειται να επιστρέψει ξανά, ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε υψηλές για την εποχή τιμές. Στα δυτικά και στα νότια μάλιστα εκτιμάται ότι η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς το μεσημέρι.
5

Λύγισε η Εθνική ποδοσφαίρου, θα έχει δεύτερη ευκαιρία

  • Νικήθηκε ο ανίκητος Βλαχοδήμος: Στο 93′ τσάκισαν οι ελπίδες της Ελλάδας για απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Αν και ο γκολκίπερ της Νότιγχαμ Φόρεστ είχε αποκρούσει μέχρι και πέναλτι στα πρώτα 90 λεπτά του αγώνα, ο Φαν Ντάικ έκαμψε την αντίστασή του από την άσπρη βούλα στο 93′ και η πιο επικίνδυνη Ολλανδία κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Αθήνα με το πολύτιμο 1-0.
  • Κυνηγώντας το θαύμα: Για να καταλάβει πλέον η Εθνική τη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου θα πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από την Ολλανδία στα παιχνίδια που απομένουν για τα προκριματικά, διότι με δύο ήττες υστερεί στην ισοβαθμία. Η Ελλάδα θα δώσει μόνο ένα ματς, το εντός με τη Γαλλία στις 21/11, την ώρα που οι «οράνιε» έχουν να παίξουν με Ιρλανδία (18/11) εντός και Γιβραλτάρ εκτός (21/11). Άρα έχουν το πάνω χέρι και μοιάζει απίθανο να τα θαλασσώσουν τόσο πολύ.
  • Η δεύτερη ευκαιρία: Φυσικά οι πιθανότητες παρουσίας στα τελικά που θα φιλοξενηθούν στη Γερμανία δεν έχουν χαθεί. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τα νοκ άουτ του Nations League, στα οποία η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ έχει εξασφαλισμένη θέση. Εκτιμάται ότι οι δύο αντίπαλοι που θα πρέπει να ξεπεράσει είναι το Καζακστάν και το Λουξεμβούργο ή η Γεωργία. Όχι ανέφικτο δηλαδή το σενάριο της επιστροφής σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια για την Εθνική ποδοσφαίρου.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr