Βαρύ είναι το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα γραφεία της Αυγής, στέλνοντας και από εκεί τα μηνύματά του προς το εσωτερικό του κόμματος και ετοιμάζεται για τους δύο σημαντικούς σταθμούς της επόμενης περιόδου: Αμερική και Θήβα. Στην Αμερική για τα χειμωνιάτικα ρούχα και στη Θήβα για τα χακί.

Στην Αυγή

Ορισμένοι χαρακτήρισαν την επίσκεψη Κασσελάκη στην Αυγή ως έναν προεδρικό αιφνιδιασμό», γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης. Ο Στέφανος Κασσελάκης, εκεί που καθόταν στο γραφείο του στην οδό Κουμουνδούρου και έκανε τα τηλεφωνήματά του, συσκεπτόμενος με τους πιο στενούς συνεργάτες του, ξαφνικά, χωρίς να πει τίποτα, φεύγει από το γραφείο του και κατευθύνεται προς τα γραφεία της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή», στην οδό Δεληγεώργη, στην Πλατεία Μεταξουργείου, όπου και πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη.

Μαζί του και οι άνδρες της προσωπικής του ασφαλείας, οι οποίοι έμαθαν που πήγαινε ο Πρόεδρος, μόνον όταν έφθασαν στα γραφεία της εφημερίδας. Κτυπά την πόρτα για να του ανοίξουν. Κανείς δεν τον περίμενε. Οποία έκπληξη, ο Πρόεδρος του κόμματος, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα γραφεία της εφημερίδας απροειδοποίητα.

Κατευθύνεται στο στούντιο του «Κόκκινου», εκείνη την ώρα είχε εκπομπή η αθλητικογράφος Αλέκα Ζουμή με το «Σκορ στο Κόκκινο».

Ξαφνιάστηκε και αυτή, ωστόσο ο «σύντροφος» Κασσελάκης έμεινε στο στούντιο για συνέντευξη. Έδωσε μια πολιτική συνέντευξη στην εμπειρότατη Αλέκα Ζουμή και όταν τελείωσε πρόσεξε έξω από το ραδιοφωνικό στούντιο ένα παιδάκι.

Ήταν ο μικρός Άρης 7,5 ετών, γιος της κυρίας Ζουμή που διάβαζε τα μαθήματά του. Έβγαλαν σέλφι και εν συνεχεία μίλησε στους εργαζόμενους διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα σταθεί δίπλα στην εφημερίδα, η οποία και δεν θα κλείσει, «όλα θα τα φτιάξουμε» τους είπε.

Στην Αμερική

Εκείνο που έμαθα επίσης, σημειώνει η ίδια πηγή, είναι ότι ο κ. Κασσελάκης ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αμερική. Κατά πάσα πιθανότητα φεύγει ή την Δευτέρα ή το πολύ την Τρίτη και όπως ειπώθηκε θα φέρει εδώ στην Ελλάδα τα χειμερινά του ρούχα και διάφορα άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Απλώς να θυμίσω ότι δεν πέρασε και πολύ καιρός που ο προηγούμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ήταν και αυτός στις ΗΠΑ και έμεινε εκεί περίπου έναν μήνα. Και όλα αυτά την ώρα που πυκνώνουν τα «σύννεφα» στην Κουμουνδούρου μέρα με τη μέρα, με το ρήγμα ανάμεσα στους νέους «προεδρικούς» που πλαισιώνουν τον Στέφανο Κασσελάκη και την «αριστερή» εσωκομματική αντιπολίτευση να βαθαίνει.

Στη Θήβα

Και μετά την Αμερική θα πείτε, τι λέτε ότι θα κάνει ο κ. Κασσελάκης; Τον περιμένει το δύσκολο Συνέδριο, αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνεργάτες του αποκαλύπτουν πότε θα καταταγεί. Ορισμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Άλλες όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κασσελάκης θα παρουσιαστεί είτε τον Ιανουάριο, είτε τον Μάρτιο, με περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει η περίπτωση του Μαρτίου. Πιθανολογείται πως το ζήτημα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και το αν θα προβεί ή όχι σε διαγραφές στελεχών για λόγους εσωκομματικής πειθαρχίας, απασχολούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ περισσότερο από όσο θα ήθελε να παραδεχτεί.

Εκείνο όμως που κλείδωσε είναι ότι όταν και όποτε θα καταταγεί, θα καταταγεί στο Πυροβολικό, στην Θήβα. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι θα κάνει, ως Έλληνας του εξωτερικού, μόνον 20 ημέρες θητεία και το υπόλοιπο θα το εξαγοράσει (σύμφωνα με τον νόμο και σύμφωνα με την στρατολογία). Έως ότου όμως ορκιστεί δεν επιτρέπεται να φύγει από το στρατόπεδο, εκτός εάν ισχύσουν άλλα μέτρα (και άλλες αποφάσεις) για τον κ. Κασσελάκη.

Πάντως οι Ένοπλες Δυνάμεις έως τώρα δεν έχουν ποτέ συναντήσει αρχηγό πολιτικού κόμματος, φαντάρο. Παλαιότερα υπήρχε νόμος (μπορεί να ισχύει και σήμερα, ποιος αλήθεια να ξέρει) που οι εκλεγμένοι βουλευτές του έθνους έκαναν μειωμένη θητεία.

Ο κ. Κασσελάκης όμως είναι εκλεγμένος Πρόεδρος κόμματος και όχι εκλεγμένος βουλευτής. Είναι αυτό που λένε «εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός». Και αφού πάμε στο παρελθόν να θυμίσω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός «καρατόμησε» έναν γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, όταν πληροφορήθηκε πως ήταν… ανυπότακτος.