«Στον κ. Κασσελάκη είδα μια καινούργια ελπίδα. Κάτι φρέσκο. Κάτι καινούργιο. Κάτι που είναι διαφορετικό. Ότι υπάρχει η αίσθηση ότι δεν χάθηκε το όνειρο», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος παρέχει από την πρώτη στιγμή στήριξη στον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη.

Η επιλογή Παύλου Πολάκη

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η αναβάθμιση του Παύλου Πολάκη η οποία ανακοινώθηκε χθες από τον Στέφανο Κασσελάκη κατά την πρώτη του ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Κασσελάκης επέλεξε άτομα που μοιράζεται τις ίδιες απόψεις και έχουν τις ίδιες αγωνίες για θέματα που μας απασχολούν.

Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη ο οποίος πλέον ηγείται του συντονισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι του συντονισμού.  Μπορεί ο τρόπος να είναι διαφορετικός αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ότι έχει δουλέψει και είναι καθαρός». Και συνέχισε: Ο τρόπος συμπεριφοράς του είναι αψύς, αλλά έχει δουλέψει για το κόμμα.

Φρέσκες ιδέες, πρόσωπα με ιστορία

Στην κριτική ότι η αναβάθμιση Πολάκη από τον κ. Κασσελάκη δεν φέρνει κάτι καινούργιο στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι «οι ιδέες είναι φρέσκες, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μια ιστορία. Ας αφήσουμε αυτή την ομάδα πώς θα λειτουργήσει. Το αποτέλεσμα θα κρίνει το τι θα γίνει».

«Οι εσωκομματικές αντιθέσεις στα όρια του φυσιολογικού»

Ο κ. Αποστολάκης επιβεβαίωσε ότι πράγματι υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες και προβληματισμοί στο ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που αποτυπώθηκε στα 16 λευκά στη χθεσινή ψηφοφορία στην ΚΟ του κόμματος, αλλά εκτίμησε ότι αυτή η αντιπαρέθσεση είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού.

«Θεωρώ ότι στην πορεία το κόμμα θα λειτουργήσει, θα λειτουργήσουν τα όργανα γιατί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε», σημείωσε. Και όπως είπε, ο καθένας που αντιδρά έχει τους δικούς του λόγους επισημαίνοντας ότι αυτό είναι απολύτιως κατανοητό και σεβαστό. Και όπως δήλωσε κανείς δεν περισσεύει.

«Ναι» στις εσωκομματικές αντιδράσεις, «όχι» στον πόλεμο

Εκτίμησε δε ότι μόλις ξεκινήσουν οι διαδικασίες και αρχίζει να δουλεύει το κόμμα, τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά.« Ο καθένας έχει ευθύνη για αυτά που κάνει και για αυτά που λέει. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αναστολές και αντιδράσεις. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι φυσιολογικό να ξεκινήσει ένας πόλεμος ο οποίος δεν έχει και κανένα νόημα. Θεωρώ ότι ο χρόνος είναι κάτι το οποίο θα λειτουργήσει θετικά και ας δούμε λίγο και το πώς θα κινηθεί ο κ. Κασσελάκης από δω και στο εξής. Αν όλο αυτό θα το κουμαντάρει με τον κατάλληλο τρόπο και αν η ομάδα που έχει επιλεγεί θα δώσει το αποτέλεσμα που αναμένεται».

Οπως είπε δεν υπάρχουν περιθώρια τα κομματικά στελέχη να κοιτάνε τις προσωπικές τους επιδιώξεις. «Ο στόχος είναι να λειτουργήσει το κόμμα αποτελεσματικά και να αρχίσει να γίνεται παραγωγή πολιτικής και προτάσεις για τις λύσεις», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να φύγουν κάποια στελέχη που διαφωνούν ανέφερε ότι είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. «Η Αριστερά μας έχει συνηθίσει σε τέτοια θέματα. Καλό θα είναι να μην γίνει. Δεν περισσεύει κανείς. Για όλους υπάρχει δουλειά και όλοι πρέπει να να σταθούν στο καινούργιο αρχηγό, να καταλάβουν ότι υπάρχει καινούργιος αρχηγός. Τελείωσε αυτό».

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και η στρατιωτική θητεία Κασσελάκη

Αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αποστολάκης είπε ότι η διεξαγωγή εντός του Νοεμβρίου – όπως ζητούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – δεν είναι εφικτή καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η θητεία του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – «Είναι πολύ πιθανό να υπηρετήσει το Νοέμβριο στον Στρατό Ξηράς».

Αριστερός δε σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας

Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι είναι ευκατάστατος και πιθανότατα δεν χρειάζεται να δουλέψει ξανά ο κ. Αποστολάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «αριστερός δεν σημαίνει ότι ψάχνεις στα σκουπίδια για να φας». Σημείωσε, μάλιστα, ότι το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει μια οικονομική άνεση δεν σημαίνει ότι του στερείται το δικαίωμα να είναι αριστερός.

«Ο φράκτης στον Εβρο είναι ένα εργαλείο που βοηθάει αλλά δε λύνει το πρόβλημα»

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη στον Έβρο δήλωσε ότι «είναι ένα εργαλείο που βοηθάει, αλλά δεν είναι η λύση του μεταναστευτικού. Ότι έχει γίνει καλώς έχει γίνει. Έχει βοηθήσει στο μεταναστευτικό όμως τα θέματα της μετανάστευσης είναι πολλά. Ο φράχτης είναι ένα από αυτά και θεωρώ ότι το έχουμε πάει σε ένα πολύ καλό σημείο. Το να θεωρούμε ότι επειδή φτιάξαμε τον φράχτη λύσαμε το μεταναστευτικό είναι λάθος άποψη». «Χρειαζόμαστε μέσα και το κομμάτι που δεν ελέγχουμε εύκολα είναι στη θάλασσα, όπου θέλουμε κόσμο και μέσα όπως αισθητήρες και συστήματα επικοινωνιών».

Ο κ. Αποστολάκης αναφθέρθηκε και στις ευθύνες της Ευρώπης λέγοντας πως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και το βάρος του μεταναστευτικού να πέσει αναλογικά σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. «Δεν μπορεί να παίρνει όλο το βάρος η Ελλάδα» κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ