Η ατζέντα της ημέρας: Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη – Η πρώτη φρεγάτα Belharra – Η εξιχνίαση του φονικού στη Λούτσα

Σε ηλικία 78 ετών ο σπουδαιότερος Έλληνας προπονητής μπάσκετ, ο Γιάννης Ιωαννίδης, έφυγε χθες από τη ζωή νικημένος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Σύσσωμος ο πολιτικός και μπασκετικός κόσμος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.

1

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ με την απώλεια του «ξανθού»

  • Οι μεγάλοι σταθμοί της πορείας του: Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης σε ηλικία 78 ετών βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό μπάσκετ. Ως προπονητής κατάφερε να κατακτήσει 12 πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 με τον Άρη και 4 με τον Ολυμπιακό αλλά και 6 κύπελλα Ελλάδας, 5 με τον Άρη και 1 με τον Ολυμπιακό.
  • «Θα σε αγαπάμε ως την αιωνιότητα»: Ρίγη συγκίνησης σκορπούν τα μηνύματα του Ολυμπιακού, του Άρη αλλά και του Νίκου Γκάλη. Το δικό του αντίο είπε και ο πολιτικός κόσμος καθώς εκλεγόταν βουλευτής από το 2004 μέχρι το 2015 στη Θεσσαλονίκη με τη ΝΔ, ενώ είχε διατελέσει και υφυπουργός Αθλητισμού.
  • Πότε θα γίνει η κηδεία του;Η κηδεία του «Ξανθού» θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (17:00) στη Θεσσαλονίκη και η σορός του θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στη Θέρμη.
2

Νέα εποχή για το Πολεμικό Ναυτικό

  • Ιστορική μέρα στο ΠΝ: Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI Belharra «Κίμων», στο Λοριάν, παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση.
  • Η πρώτη από τις τρεις Belharra: Σημειώνεται ότι η φρεγάτα «Κίμων» αποτελεί την πρώτη από τις τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ περνάει στα χέρια της Ελλάδας και του πολεμικού στόλου πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία που ήταν το 2024.
  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Η φρεγάτα «Κίμων» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα

  • Οι  δύο συλλήψεις: Η Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση της δολοφονίας των έξι Τούρκων στη Λούτσα, προχωρώντας σε επίσημες ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 32 και 28 ετών τουρκικής καταγωγής.
  • Πού συνελήφθησαν οι δύο άνδρες; Ο πρώτος συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μυτιλήνη ενώ ο δεύτερος στον Άγιο Δημήτριο.
  • Τι τους πρόδωσε; Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψη και των δυο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών.
4

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανοίγει τον δρόμο για ενιαίο πρότυπο στις χειραποσκευές πτήσεων

  • Τι προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τη θέσπιση ενιαίων κανόνων για τις χειραποσκευές στα αεροσκάφη σχετικά με το μέγεθος και το βάρος ώστε να αποφεύγονται οι «κρυφές» και οι «πρόσθετες» χρεώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες, ζητά με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  • Ποια είναι τα επόμενα βήματα: Μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει λάφει ήδη σχετική απόφαση (C-487/12), σύμφωνα με την οποία «οι χειραποσκευές (δηλαδή οι αποσκευές που δεν παραδίδονται) πρέπει να θεωρούνται «απαραίτητη πτυχή» της μεταφοράς επιβατών, υπό την προϋπόθεση ότι οι αποσκευές αυτές πληρούν «εύλογες απαιτήσεις» όσον αφορά το βάρος και τις διαστάσεις τους και, επομένως, η μεταφορά τους δεν μπορεί να υπόκειται σε προσαύξηση της τιμής»
  • Ποιο πρόβλημα σκοπεύει να λύσει; Το πρόβλημα που σκοπεύει να λύσει η νομοθεσία που προτείνεται είναι το γεγονός πως «οι διαφορετικοί κανόνες μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών για τις χειραποσκευές δημιουργούν κρυφές χρεώσεις και καθιστούν πιο δύσκολη τη σύγκριση των τιμών», όπως υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές.
5

Διέσυρε την Παρί με τεσσάρα η Νιούκαστλ - Σημαντικό διπλό για την Μπαρτσελόνα

  • Η μεγάλη νίκη της Νιούκαστλ: Σόκαρε την ποδοσφαιρική Ευρώπη χθες το βράδυ η Νιούκαστλ καθώς κατάφερε να επικρατήσει με 4-1 στην έδρα της επί της Παρί. Τα γκολ για τις «καρακάξες» σημείωσαν οι Αλμιρόν, Μπερν, Λονγκσταφ και Σερ. Για την Παρί είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1 ο Ερναντέζ
  • Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Στα υπόλοιπα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, ξεχώρισε η νίκη της Μπαρτσελόνα με 0-1 στην έδρα της Πόρτο, ενώ σημαντική νίκη με 1-3 πέτυχε και η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Λειψίας. Σέλτικ-Λάτσιο 1-2, Ερυθρός Αστέρας-Γιουνγκ Μπόις 2-2, Ντορτμουντ-Μίλαν 0-0, Άντβερπ-Σαχταρ 2-3 και Ατλέτικο Μαδρίτης-Φέγενορντ 3-2 τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς.
  • Σήμερα: Στη μάχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ρίχνονται σήμερα οι ελληνικές ομάδες με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται εκτός έδρας με την Μπάτσκα Τόπολα (7:45 μ.μ.), ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Ισραήλ την Μακάμπι Χάιφα (10:00 μ.μ), ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άγιαξ (7:45 μ.μ.) για τους ομίλους του Europa League. Για το Conference League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα (10:00 μ.μ).
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr